3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Banking & Servicii financiare – Se schimbă banii în România?! Anunțul venit dinspre noul Guvern: Foarte puțină lume vorbește – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Pensiile românilor vor fi plătite Într-o altă ordine de idei, viitorul ministru al Finanțelor a abordat și tema pensiilor, în contextul în care, cu o zi înainte, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunța pe grupurile interne ale PNL că nu există bani de pensii și că oamenii nu vor mai primi banii munciți... Când se vor schimba, de fapt, banii În cadrul unei emisiuni de la B1 TV, viitorul minsitru al Finanțelor, Adrian Câciu, a fost întrebat dacă este bine pentru România să adopte moneda euro... Dincolo de indicatorii de convergență nominală pe care aproape toată lumea îi știe, o inflație redusă, deficite mai mici de 3%, dobânzi care să fie într-o zonă rezonabilă față de celelalte dobânzi de la nivelul primelor trei țări din Europa, cea mai importantă este convergența reală... „Este cel puțin ciudat într-o țară ca a noastră să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii, dar, din perspectiva banilor pentru pensii.

Anunțul momentului despre aderare României la moneda euro. Când se vor schimba, de fapt, banii

În cadrul unei emisiuni de la B1 TV, viitorul minsitru al Finanțelor, Adrian Câciu, a fost întrebat dacă este bine pentru România să adopte moneda euro. Economistul a spus că procesul care stă în spatele aderării României la moneda euro prevede mai mulți factori economici care trebuie luați în calcul.

Adrian Câciu a subliniat că este bine ca România să adopte această monedă atunci când va fi pregătită să facă acest pas, având în vedere că o simplă convergență nominală poate crea probleme.

„Este bine pentru România să adopte moneda euro în momentul în care va fi pregătită pentru acest lucru. Dincolo de indicatorii de convergență nominală pe care aproape toată lumea îi știe, o inflație redusă, deficite mai mici de 3%, dobânzi care să fie într-o zonă rezonabilă față de celelalte dobânzi de la nivelul primelor trei țări din Europa, cea mai importantă este convergența reală. Foarte puțină lume vorbește de convergența reală și vedem că țări care au intrat în Europa fără să aibă o convergență reală acum se lovesc de o serie de probleme, mai ales sociale, și mă refer în special la țările din sudul Europei.

Dacă noi reușim o convergență reală, atunci vom avea și posibilitatea de a intra în Europa în calitate de egali cu media europeană, nu de tigri ai Europei, cum existau o serie de afirmații. Gândiți-vă ce înseamnă competitivitatea companiilor românești în fața companiilor germane sau olandeze, sau franceze, toată lumea știe”, a spus viitorul ministru al Finanțelor.

Pensiile românilor vor fi plătite

Într-o altă ordine de idei, viitorul ministru al Finanțelor a abordat și tema pensiilor, în contextul în care, cu o zi înainte, ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunța pe grupurile interne ale PNL că nu există bani de pensii și că oamenii nu vor mai primi banii munciți.

„Este cel puțin ciudat într-o țară ca a noastră să descoperi la final de noiembrie că ar mai trebui niște bani la pensii, dar, din perspectiva banilor pentru pensii, vă spun că sunt bani în buget, în sensul în care trebuie rectificarea făcută și completată cu o sumă de 500 de milioane”, a explicat viitorul ministru.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!