19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Banking & Servicii financiare – Se taie aceste pensii?! Lovitură cumplită pentru acești români: “Pensie mai mică!” – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Așa propun ei acum pentru acest salariu minim din agricultură și industria alimentară (3000 lei) și pentru acești 200 de lei pe care angajatorii ar trebui să îi adauge la salariul minim (chipurile e decizia angajatorului, dar vă imaginați ce atmosferă are în firmă un angajator după un asemenea anunț)”...

Până la urmă și electoratului lor îi aruncă, de fapt, un os mic: 50 euro la două luni pentru familiile vulnerabile (părinți, se înțelege) înseamnă 4 lei pe zi.

Anunțul momentului despre pensii! Românii care vor primi mai puțini bani. Tocmai s-a aflat

În mesajul postat pe rețeaua de socializare, vineri, fostul ministru al Muncii spune că nu este acord cu scutirea de contribuții pentru salarii, făcând referire la noile măsuri propuse de guvernanți.

”Eu nu susțin scutire de contribuții pentru venituri salariale. Așa propun ei acum pentru acest salariu minim din agricultură și industria alimentară (3000 lei) și pentru acești 200 de lei pe care angajatorii ar trebui să îi adauge la salariul minim (chipurile e decizia angajatorului, dar vă imaginați ce atmosferă are în firmă un angajator după un asemenea anunț)”, notează Violeta Alexandru în mesaj.

Vor fi probleme la pensie

Fostul ministru este de părere că trebuie plătite contribuțiile pentru fiecare venit și că acceptă excepții doar în cazuri extreme.

”Nu susțin din principiu (corect este ca pentru orice venit să plătești contribuții, nu agreez excepții decât în situații extreme și doar pentru o perioadă scurtă) dar și din rațiunile pe care le explic aici”, spune Violeta Alexandru.

Aceasta a continuat prin a explica motivul pentru care nu susține scutirea de contribuții pentru salarii. Violeta Alexandru spune că această scutire va afecta într-un mod negativ pensia pe care românii o vor primi ulterior. Fostul ministru al Muncii spune că își face datoria și scoate la iveală aceste probleme nu pentru populism, ci pentru corectitudine.

”Contribuții neplătite înseamnă probleme la pensie. Pensie mai mică! Acum nu dăm importanță dar toate acestea se decontează la pensie. Eu îmi fac datoria să spun. Sunt pentru corectitudine, nu pentru populism”, spune fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, fostul ministru al Muncii nu este de acord nici cu voucherele pe care persoanele defavorizate le vor primi în curând. Violeta Alexandru este de părere că valoarea acestor vouchere este prea mică și că oamenii nu vor fi ajutați.

”Cred că Firea este în extaz cu aceste vouchere. Ea e mama voucherizării României. Ciolacu – tatăl. Până la urmă și electoratului lor îi aruncă, de fapt, un os mic:

  • 50 euro la două luni pentru familiile vulnerabile (părinți, se înțelege) înseamnă 4 lei pe zi. Un iaurt gol, fără pâine.
  • 30 de euro pentru copii înseamnă 5 lei pe zi pentru îmbrăcăminte (o pereche de șosete)”, notează fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!