33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Banking & Servicii financiare – Şeful ANAF, adevărul despre controale: Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor sau după o manichiuristă – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Șeful ANAF îi sfătuiește pe profesorii români să își declare veniturile încasate din meditații Referitor la veniturile încasate de profesorii români din meditațiile elevilor, șeful ANAF susține ferm că acestea ar trebui impozitate.

Amintim faptul că profesorii români nu doar că trebuie să își declare veniturile obținute din meditații, ci trebuie și să respecte noi reguli privind activitățile cu elevii lor.

Lucian Heiuș a declarat recent că a făcut câteva programe de conformare şi a trimis anumite scrisori în unele județe pilot pentru a vedea dacă conformarea fiscală la plată crește, susținând că preferă ca pe mica evaziune fiscală să se meargă pe prevenţie și pe programe de informare.

Potrivit spuselor sale, în scrisorile respective cetățenii români sunt sfătuiți să îți facă PFA.

Deja în Bucureşti și în Ilfov a trimis câteva scrisori saloanelor de înfrumusețare, în Cluj şi Sibiu a trimis acele scrisori către profesori, iar în Braşov şi Constanţa a trimis scrisorile respective către oamenii care găzduiesc turiști.

„Sunt acţiuni de prevenţie, eu cred foarte mult în prevenţie, degeaba mă duc astăzi şi îl amendez, eu vreau chiar să nu mai facă aşa ceva. Vrem ca acel individ, societăţi care sunt obişnuite să facă evaziune fiscală să înţeleagă că nu se mai poate.

Nu este o prioritate pentru mine, acum, să alerg după un profesor, sau să alerg după o manichiuristă care lucrează opt ore la salon şi poate mai lucrează două cliente sau trei seara acasă, în sufragerie, dar nu este normal să se întâmple acest lucru.

Prefer ca pe mica evaziune să merg pe prevenție, pe programe de informare”, a declarat Lucian Heiuș, joi seară, într-un interviu acordat Profit News TV.

Șeful ANAF îi sfătuiește pe profesorii români să își declare veniturile încasate din meditații

Referitor la veniturile încasate de profesorii români din meditațiile elevilor, șeful ANAF susține ferm că acestea ar trebui impozitate. El a explicat că meditațiile sunt un venit de natură salarială pentru care trebuie să plăteşti impozit.

Amintim faptul că profesorii români nu doar că trebuie să își declare veniturile obținute din meditații, ci trebuie și să respecte noi reguli privind activitățile cu elevii lor.

Mai precis, în curând, profesorii români nu vor mai avea posibilitatea de a oferi meditații în privat elevilor lor.

Profesorii nu vor mai avea voie să ofere meditații elevilor lor

În curând, profesorii români nu vor mai avea posibilitatea de a oferi meditații elevilor din clasele la care predau ei, însă vor putea medita copiii și adolescenții din alte clase sau din alte școli.

„Vom avea clarificat și fenomenul meditațiilor, care se practică în orice stat al acestei lumi. Sigur, avem și o condiție pentru a preîntâmpina un anumit gen de lucruri: nu faci meditație cu elevul din clasa ta. Este o condiție de bun simț.

Poți să faci în școală cu elevii tăi sub formă de recuperare. Dacă vrei să faci în regim privat, poți să faci, dar nu cu elevii de la clasă”, a explicat Sorin Cîmpeanu într-un interviu acordat DCNews.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!