5.8 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Banking & Servicii financiare – SIPEX a înregistrat un profit brut de 10 milioane lei, pe primul semestru, în creștere cu 50% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol bursier SPX) a înregistrat un profit brut de 10 mil.

lei, cu 12% mai mare față de primul semestru susținută de creșterea numărului de clienți în canalele B2B și retail și de lansarea noului magazin online potrivit unui comunicat.

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX: „Este cel mai bun semestru de la înființarea companiei în 1997, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului.

SIPEX, unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol bursier SPX) a înregistrat un profit brut de 10 mil. lei, pe primul semestru, în creștere cu 50% față de aceeași perioadă a anului 2021. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 138 mil. lei, cu 12% mai mare față de primul semestru susținută de creșterea numărului de clienți în canalele B2B și retail și de lansarea noului magazin online www.SIPEX-online.ro, potrivit unui comunicat.

Irinel Gheorghe, CEO SIPEX: „Este cel mai bun semestru de la înființarea companiei în 1997, atât din punct de vedere al cifrei de afaceri, cât și al profitului. An de an, SIPEX a fost o companie profitabilă, însă rezultatele obținute anul acesta sunt cu atât mai valoroase cu cât piața materialelor de construcții se confruntă cu provocări serioase cauzate de criza globală. În anii recenți am investit aproximativ 800.000 de euro în consolidarea celor mai noi puncte de lucru, precum și relocarea centrelor de lucru unde volumele au crescut. De asemenea, am consolidat segmentul B2B, unde ne-a crescut numărul de clienți. Traiectoria ascendentă a companiei este susținută de un management atent al stocurilor, previzionarea precisă a vânzărilor, precum și ținerea sub control a cheltuielilor.”

Trimestrial, cifra de afaceri a înregistrat o creștere cu 18%, până la 74,6 mil.lei, în cel de al doilea trimestru din acest an față de primul trimestru, iar profitul net cu 70% la 5,3 mil.lei.

Compania operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Distribuția se realizează prin cele trei canale:

  • Retailul tradițional – magazine de diferite dimensiuni, cu excepția celor DIY (Do It Yourself), cu vânzare prin agenți dedicați.
  • Segmentul de piață B2B (corporate) – societăți de construcții, dezvoltatori, instituții de stat sau private, echipe de meseriași și persoane fizice, care construiesc în regie proprie sau își renovează proprietățile. Din 2019 compania are un canal dedicat acestui segment, www.sipexcomenzi.ro, care are scopul de a simplifica procesul de vânzare către partenerii existenți și de a reduce costurile operaționale, prin oferirea unor facilități self-service.
  • Magazin online propriu – în curând cu aplicație de mobil, tabletă și laptop. Aplicația va repartiza comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru, astfel încât livrarea să se facă într-un timp cât mai scurt.

De-a lungul celor 25 de ani de activitate, SIPEX a construit parteneriate pe termen lung, are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 mil. lei de la 54 de investitori.

Irinel Gheorghe, SIPEX: Vizăm jucători regionali și producători, pentru eventuale tranzacții de M&A

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!