3.2 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Banking & Servicii financiare – Șoc valutar fără precedent! Au anunțat ce se întâmplă cu moneda euro – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Totuși, investitorii sunt îngrijorați că oprirea ar putea fi prelungită din cauza războiului din Ucraina. În cel mai rău caz, aprovizionarea cu gaze a Europei ar putea fi restricționată și mai mult, ceea ar putea duce economia zonei euro în recesiune. De asemenea, moneda unică a scăzut cu 0,8%, la 1,0105 dolari, în urma câștigurilor

Totuși, investitorii sunt îngrijorați că oprirea ar putea fi prelungită din cauza războiului din Ucraina. În cel mai rău caz, aprovizionarea cu gaze a Europei ar putea fi restricționată și mai mult, ceea ar putea duce economia zonei euro în recesiune.

De asemenea, moneda unică a scăzut cu 0,8%, la 1,0105 dolari, în urma câștigurilor ample ale dolarului, pe măsură ce aversiunea față de risc a cuprins investitorii, conform reuters.com

Moneda europeană a căzut vineri până în pragul parității, la 1,0072 dolari, după publicarea unei indicatori economici mai mari decât se preconiza pentru luna iunie în SUA.

Dolarul a urcat la un maxim al ultimilor 24 de ani față de yen, după ce rezultatele bune obținute de coaliția conservatoare de guvernământ din Japonia în alegeri nu au indicat nicio schimbare în privința politicilor monetare relaxate. Dolarul a ajuns la 137,28 yeni în tranzacțiile de dimineață, cel mai ferm de la sfârșitul anului 1998. Ultima dată a fost în creștere cu 0,7% la 136,07.

Așteptările privind inflația din SUA pentru luna iunie vor susține pariurile pe creșterea agresivă a dobânzii de către Rezerva Federală și ar putea propulsa dolarul mai sus. Un sondaj Reuters se așteaptă la o inflație de 8,8%, un nou maxim al ultimilor 40 de ani, față de 8,6% în iunie.

Celălalt eveniment economic principal din această săptămână sunt datele privind PIB-ul chinez pentru trimestrul al doilea, vineri, investitorii urmărind semnele privind cât de puternic a fost afectată economia de blocajele COVID-19.

Criptomonedele sunt pe minus, Bitcoin menținându-se în jurul nivelului de 20.000 de dolari.

Dolarul și-a continuat ascensiunea și în această săptămână

Amintim că dolarul american și-a continuat ascensiunea și în această săptămână. Potrivit datelor centralizate de Reuters, în cursul zilei de luni, moneda americană a reușit să urce la un nou maxim din ultimii 24 de ani în raportul cu yenul japonez.

Sursa citată arată că noua valoare vine după o serie de rezultatele bune obținute de coaliția conservatoare aflată la guvernare în Japonia, scrie Reuters.

Astfel, luni dimineață, dolarul american a urcat până la 137,28 yeni în tranzacțiile de dimineață, cel mai ridicat nivel de la sfârșitul anului 1998. Pe de altă parte, conform datelor centralizate în această dimineață, moneda americană și-a redus ușor aceste câștiguri și a fost ultima dată în creștere cu 0,6% la 136,93.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!