4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Banking & Servicii financiare – Sorin Maxim, ADR Vest: Degeaba avem multinaţionale dacă nu avem un ţesut economic, companii mici cu valoare adăugată – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Vom finanţa startup-urile în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin.“ Cifra de afaceri cumulată a companiilor din regiunea de vest este de 8,7% din totalul de la nivel naţional, afirmă Sorin Maxim.

„Este clar că undeva există nişte zone de plusvaloare pe care le pierdem. Degeaba pompăm bani într-un număr limitat de companii care şi-au arătat potenţialul de-a lungul timpului. Noi trebuie să creştem numărul de companii în judeţe. Vom finanţa startup-urile în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin.“

Cifra de afaceri cumulată a companiilor din regiunea de vest este de 8,7% din totalul de la nivel naţional, afirmă Sorin Maxim, director al ADR Vest şi preşedinte al Asociaţiei Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România (ROREG). Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest implementează politica de dezvoltare regională în judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

„În ceea ce priveşte cifra de afaceri a companiilor din regiune, noi suntem la 8,7% din totalul de la nivel naţional, ceea ce nu reflectă exportul. Este clar că undeva există nişte zone de plusvaloare pe care le pierdem. Degeaba pompăm bani într-un număr limitat de companii care şi-au arătat potenţialul de-a lungul timpului. Noi trebuie să creştem numărul de companii mai ales în judeţele pe care nu le avem.  Vom finanţa startup-urile în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin pentru că acolo numărul de companii este de mai puţin de 25% faţă de media europeană şi mai puţin de jumătate faţă de media naţională. Masa de companii, masa de plusvaloare este limitată în acest moment şi noi trebuie să o creştem“, a declarat Sorin Maxim în cadrul videoconferinţei ZF/BRD Vest şi Nord-Vest.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!