19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Banking & Servicii financiare – SUA: cu cea mai mare inflaţie din ultimii 40 de ani, se scumpesc dramatic locuinţele, iar băncile de alimente sunt forţate la raţionalizare. Peste o treime din gospodăriile americane au declarat că au dificultăţi în a-şi acoperi cheltuielile normale – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

♦ Potrivit unor bănci de alimente, cererea a revenit la niveluri atinse în prima jumătate a anului 2020, când oamenii stăteau la cozi lungi.

Dobânzile medii la creditele ipotecare pe termen lung din SUA continuă să crească, dobânda de referinţă la un credit pe 30 de ani urcând la peste 4,5%, cel mai ridicat nivel de la sfârşitul anului 2018, scrie AP.

Potrivit unor bănci de alimente, cererea a revenit la niveluri atinse în prima jumătate a anului 2020, când oamenii stăteau la cozi lungi.

♦ Potrivit unor bănci de alimente, cererea a revenit la niveluri atinse în prima jumătate a anului 2020, când oamenii stăteau la cozi lungi.

Dobânzile medii la creditele ipotecare pe termen lung din SUA continuă să crească, dobânda de refe­rinţă la un credit pe 30 de ani urcând la peste 4,5%, cel mai ridicat nivel de la sfârşitul anului 2018, scrie AP.

În contextul în care inflaţia a atins în februarie un maxim pe patru decenii, creşterea dobânzilor pentru creditele ipotecare vine la câteva săptămâni după ce banca centrală americană (Fed) şi-a majorat cu un sfert de punct dobânda de referinţă pe termen scurt, pe care o menţinuse în apropiere de zero de la recesiunea creată de pandemie, pentru a tempera economia. Banca a semnalat că ar putea urma până la şapte majorări suplimentare în acest an, ceea ce înseamnă că dobânzile la creditele ipotecare vor continua să crească.

Locuinţele s-au scumpit cu aproximativ 15% în ultimul an, creşterile de preţuri atingând chiar şi 30% în unele oraşe. Acum, din cauza preţurilor şi dobânzilor mai mari, potenţialilor cumpărători le va fi şi mai dificil să achiziţioneze o locuinţă.

Creşterea inflaţiei va accelera şi mai mult în lunile următoare, reflectând consecinţele invaziei Ucrainei de către Rusia.

În acelaşi context al creşterii dramatice a inflaţiei, băncile de alimente americane sunt obligate să-şi reducă bugetele, cei care au cea mai mare nevoie de acestea primind mai puţin chiar într-un moment în care foametea este în creştere, notează Bloomberg.

Băncile şi centrele sociale de alimente pentru săraci sunt sub o presiune atât de puternică din cauza creşterii puternice a costurilor de operare, încât sunt nevoite să raţionalizeze ceea ce direcţionează către săracii ţării.

Accelerarea inflaţiei afectează companiile din toate sectoarele economiei, însă presiunea resimţită de băncile de alimente este unică. Acestea sunt de obicei un refugiu pentru familiile cu venituri mici. Astfel de servicii sunt la mare cererea în condiţiile în care americane se confruntă cu costuri în creştere ameţitoare la benzină, utilităţi şi chirie, având mai puţini bani disponibili pentru alimente.

Potrivit unor bănci de alimente, cererea a revenit la niveluri atinse în prima jumătate a anului 2020, când oamenii stăteau la cozi lungi. Peste o treime din gospodăriile americane au declarat că au dificultăi în a-şi acoperi cheltuielile normale, atât în statele bogate, cât şi în cele sărace.

Deşi multe bănci de alimente se bazează pe bunuri donate, acestea sunt adesea nevoite să facă unele achiziţii pentru a suplimenta contribuţiile. În plus, acestea din urmă sunt în scădere în condiţiile în care inflaţia pune presiune de bugetele oamenilor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!