21.2 C
București
vineri, august 12, 2022

Banking & Servicii financiare – Suferinţa britanicilor se adânceşte cu inflaţia la un maxim pe 40 de ani. Familiile caută refugiu la McDonald’s, şcolile se confruntă cu costuri astronomice. Doi din trei britanici şi-au ţinut încălzirea oprită, când în mod normal ar fi pornit-o – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Inflaţia din Marea Britanie a urcat luna trecută la cea mai ridicată rată anuală din 1982, sporind presiunea asupra ministrului de finanţe Rishi Sunak să-şi crească susţinerea pentru gospodării, care se confruntă cu o adâncire a crizei costurilor de trai...

Inflaţia preţurilor de consum a atins 9% în aprilie, depăşind vârfurile atinse în recesiunea de la începutul anilor ‘90, de care mulţi britanici îşi amintesc pentru dobânzile astronomice şi numeroasele defaulturi pe credite ipotecare.

Gospodăriile britanice se confruntă cu cele mai puternice presiuni din punctul de vedere al costurilor de trai de la începutul măsurătorilor în anii ‘50, iar încrederea consumatorilor se îndreaptă către minime istorice.

Inflaţia din Marea Britanie a urcat luna trecută la cea mai ridicată rată anuală din 1982, sporind presiunea asupra ministrului de finanţe Rishi Sunak să-şi crească sus­ţinerea pentru gospo­dării, care se con­fruntă cu o adâncire a crizei cos­turilor de trai, notează Reuters.

Inflaţia preţurilor de consum a atins 9% în aprilie, depăşind vârfurile atinse în recesiunea de la începutul anilor ‘90, de care mulţi britanici îşi amintesc pentru dobânzile astronomice şi nu­meroasele defaulturi pe credite ipotecare.

Marea Britanie are acum cea mai ridicată rată a inflaţiei din rândul celor mai mari cinci economii ale Europei.

Scumpirea dramatică a energiei a reprezentat cel mai important driver al inflaţiei. Din cauza impactului războiului din Ucraina, facturile la energie vor urca probabil şi mai mult în octombrie.

Gospodăriile britanice se con­fruntă cu cele mai puternice presiuni din punctul de vedere al costurilor de trai de la începutul măsurătorilor în anii ‘50, iar încrederea consumatorilor se îndreaptă către minime istorice.

Potrivit unui studiu recent, doi din trei britanici şi-au ţinut încălzirea oprită când în mod normal ar fi pornit-o, jumătate conduc mai puţin sau îşi schimbă supermarketurile şi uşor peste un sfert spun că sar peste mese.

Preţurile alimentelor au urcat cu aproape 7% în decurs de un an până în aprilie. Familiile caută refugiu la McDonald’s, o organizaţie de caritate arătând că părinţii şi copiii îşi petrec serile în restaurantele lanţului, folo­sindu-le drept bucătărie de urgenţă, baie şi sufragerie, potrivit The Guardian.

„Părinţii le cumpără copiilor un Happy Meal şi-i ţin la căldură în interior. Apoi se spală pe dinţi în chiuvete şi se uită la televizor ore în şir,“ spune Matthew Cole.

Şcolile britanice se confruntă de asemenea cu costuri astronomice. Odată cu scumpirea puternică a ingredientelor, furnizorii au transmis şcolilor că fac tot posibilul pentru a absorbi costurile în creştere, însă la un moment dat vor fi nevoiţi să treacă mai departe scumpirile. În lipsa unei finanţări suplimentare din partea guvernului, şcolile ar putea fi nevoite să opteze pentru porţii mai mici sau ingredient mai ieftine.

Un director de şcoală se declară indignat de faptul că elevii vor primi porţii mai mici. „Nu-i putem educa dacă le e foame“.

Banca Angliei a anticipat în această lună că inflaţia va depăşi 10% către finalul acestui an, iar investitorii se aşteaptă la noi majorări de dobânzi, scrie Reuters.

Există semne privind noi presiuni inflaţioniste în condiţiile în care producătorii au consemnat cea mai puternică majorare a preţurilor pe care le plătesc pentru materii prime.

Fabricile şi-au majorat preţurile cu 14,0% în decus de 12 luni până în aprilie, cea mai puternică creştere din iulie 2008.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!