30.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Banking & Servicii financiare – Synergetics, lideri de piață în domeniul planificării urbane, lansează un plasament privat pentru 18,18% din companie, prin BRK Financial Group – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Synergetics, lideri de piață în domeniul planificării urbane, cu experienţă de aproape 14 de ani pe piaţa din România, începe astăzi un plasament privat pentru 18,18% din companie, prin BRK Financial Group, conform informaţiilor obţinute de Financial Intelligence.

Banii atraşi vor fi utilizaţi pentru extinderea activităţii: creşterea personalului, precum şi achiziţia de hardware şi software pentru furnizarea SaaS, software ca serviciu, compania urmând să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Synergetics are cea mai mare cifră de afaceri dintre companiile din țară care oferă servicii de urbanism, precum și cea mai modernă platformă GIS (geographic information system), conform prezentării companiei.

Synergetics, lideri de piață în domeniul planificării urbane, cu experienţă de aproape 14 de ani pe piaţa din România, începe astăzi un plasament privat pentru 18,18% din companie, prin BRK Financial Group, conform informaţiilor obţinute de Financial Intelligence. Banii atraşi vor fi utilizaţi pentru extinderea activităţii: creşterea personalului, precum şi achiziţia de hardware şi software pentru furnizarea SaaS, software ca serviciu, compania urmând să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Synergetics are cea mai mare cifră de afaceri dintre companiile din țară care oferă servicii de urbanism, precum și cea mai modernă platformă GIS (geographic information system), conform prezentării companiei. Sistemul informatic geografic (GIS) ordonează datele vizibile în spațiu și timp, mai ușor de analizat sau de folosit în fluxuri operaționale complexe. Cu ajutorul instrumentelor geospațiale, datele colectate, procesate, diseminate sunt folosite pentru a realiza hărți, statistici, cartograme, grafice, raportări inteligente.

Planificarea urbană este linia principală de afaceri, urmată de serviciile IT – GIS, veniturile companiei fiind de 8,7 mil. lei în 2021, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. Profitul net obţinut a fost de peste 2 mil.lei. Synergeticsare 30 de angajaţi, din care 16 lucrează în Departamentul Urbanism, 9 în Departamentul IT și 3 în Departamentul Topografie și achiziție date.  

Synergetics are în execuție contractele de actualizare GIS a PUG (Planul Urbanistic General) pentru patru dintre orașele desemnate ca poli de creștere regională a României: Craiova, Cluj Napoca, Constanța și Brașov, conform datelor publice.

Așteptările sunt ca piața globală de GIS (date și produse geospațiale) să se dubleze în următorii 5 ani, iar motivele sunt legate de adoptarea pe scară largă a acestor soluții de către guverne și companii care urmăresc să-și transforme digital produsele. Industria geospațială globală este evaluată la 439,2 mld. dolari în 2020. (sursa: Geobuiz report 2020)

La nivel național, începând cu acest an, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației decontează din PNRR contractele încheiate de primării pentru elaborarea și transpunerea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) în GIS.

Informația geografică are aplicabilitate în toate domeniile, localizarea oricărui tip de informație este din ce în ce mai necesară în administrațiile locale și centrale, telecomunicații, energie, mediu, infrastructură,siguranță publică, etc

* GIS* (geographic information system) este un sistem informatic care stochează diferite tipuri de date geografice și ajută la captarea, stocarea, verificarea și afișarea datelor referitoare la locații spațiale, utilizând hărți și scene 3D. GIS poate afișa tipuri diferite de date pe o hartă, de la pozițiile clădirilor și străzilor, până la forme de relief și vegetație. GIS-ul integrează mai multe tipuri de straturi de date utilizând locația spațială.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!