0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Banking & Servicii financiare – Tănase (BVB): Scopul săptămâni World Investor Week este promovarea conceptelor de educaţie financiară în rândul tinerilor – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

“World Investor Week este o săptămână organizată local de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar la nivel global se organizează această săptămână de către IOSCO, International Organization of Securities Commissions, care de fapt este organizaţia tuturor autorităţilor financiare de la nivel global.

Este un aspect la fel de important din punctul meu de vedere pentru că o persoană care este foarte competentă şi are skilluri foarte bune şi reuşeşte să facă foarte mulţi bani, dacă nu are o disciplină financiară...

El a spus toate conceptele de educaţie financiară se învârt în jurul independenţei financiare care este necesară mai ales atunci când o persoană nu mai poate să “facă” bani, de exemplu la pensie.

Scopul săptămâni World Investor Week este să promovăm conceptele de educaţie financiară în rândul tinerilor, a declarat, luni, Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

“World Investor Week este o săptămână organizată local de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar la nivel global se organizează această săptămână de către IOSCO, International Organization of Securities Commissions, care de fapt este organizaţia tuturor autorităţilor financiare de la nivel global. Scopul acestei săptămâni este să promovăm conceptele de educaţie financiară în rândul tinerilor. Sunt foarte importante aceste concepte. Se doreşte a fi promovate prin workshopuri ce vor fi organizate în cadrul acestei săptămâni. Trebuie să înţelegeţi că educaţia financiară este un aspect foarte important ce va face parte din viaţa voastră. În primul rând trebuie să învăţaţi să faceţi bani prin anumite skilluri pe care le căpătaţi în anumite domenii în care veţi activa. Nu există o reţetă a făcutului, există o diversitate foarte mare de surse bani, dar pe de altă parte trebuie să şi învăţaţi să gestionaţi aceşti bani. Este un aspect la fel de important din punctul meu de vedere pentru că o persoană care este foarte competentă şi are skilluri foarte bune şi reuşeşte să facă foarte mulţi bani, dacă nu are o disciplină financiară, poate să ajungă să trăiască precum o persoană care nu a fost atât de competentă de-a lungul vieţii”, a spus Adrian Tănase, în cadrul unui eveniment de specialitate.

El a spus toate conceptele de educaţie financiară se învârt în jurul independenţei financiare care este necesară mai ales atunci când o persoană nu mai poate să “facă” bani, de exemplu la pensie.

La rândul său, Daniel Apostol, directorul Direcţiei de Comunicare din cadrul ASF, a explicat elevilor prezenţi la că instituţia la care lucrează supraveghează, întocmeşte cadrul de reglementare şi se asigură de stabilitatea a trei pieţe financiare: piaţa de capital, piaţa asigurărilor şi reasigurărilor şi piaţa economisirii pe termen lung – piaţa pensiilor. Apostol a menţionat că elevii pot afla mai multe cercetând pagina de internet a Autorităţii şi site-ul edutime.ro, potrivit Agerpres.

 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au organizat, luni, deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, cu ocazia debutului Săptămânii Mondiale a Investitorului (World Investor Week), adresată elevilor care îşi doresc să afle ce înseamnă să fii investitor şi cum se fac investiţiile pe piaţa de capital.

World Investor Week (WIW) este o campanie desfăşurată la nivel global, care îşi propune să crească nivelul de conştientizare cu privire la importanţa educaţiei financiare şi protecţiei investitorului.

În luna octombrie, autorităţile de reglementare IOSCO (International Organization of Securities Commissions) şi alţi membri ai organizaţiei de pe şase continente vor organiza o serie de activităţi, cum ar fi: lansarea de servicii orientate către investitori, promovarea concursurilor pentru creşterea gradului de conştientizare a iniţiativelor de educare a investitorilor, organizarea de ateliere şi conferinţe.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!