1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Banking & Servicii financiare – Tanczos Barna, despre Programul Rabla pentru electrocasnice: Este pentru acele aparate care consumă multă energie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Ministrul Mediului, Tanczos Barna nu este foarte mulțumit de faptul că marea majoritate a românilor cumpără televizoare cu tichetele Rabla.Mai exact, acesta susține că o alegere bună ar fi ca autorităţile să renunţe la tichetele pentru cumpărarea de televizoare în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, adăugând că programul ar trebui să se axeze pe acele aparate care consumă multă energie electrică... Potrivit acestuia, deşi tabletele, de exemplu, nu sunt mari consumatoare, acestea au fost incluse în program pentru a-i ajuta pe părinţi să le ofere copiilor sprijin pentru şcoala online, care pot achiziționa un laptop nou sau o tableta. ... Tanczos Barna, despre programul Rabla pentru electrocasnice „Acest program (Rabla pentru electrocasnice – n.r.) trebuie să vizeze reducerea consumului de energie electrică din gospodării.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna nu este foarte mulțumit de faptul că marea majoritate a românilor cumpără televizoare cu tichetele Rabla. Mai exact, acesta susține că o alegere bună ar fi ca autorităţile să renunţe la tichetele pentru cumpărarea de televizoare în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, adăugând că programul ar trebui să se axeze pe acele aparate care consumă multă energie electrică.

Totodată, ministrul a explicat și motivul pentru care programul Rabla pentru electrocasnice este atât de variat. Potrivit acestuia, deşi tabletele, de exemplu, nu sunt mari consumatoare, acestea au fost incluse în program pentru a-i ajuta pe părinţi să le ofere copiilor sprijin pentru şcoala online, care pot achiziționa un laptop nou sau o tableta.

Pe de altă parte, ministrul spune că televizoarele nu ar mai trebuie incluse în program. El a subliniat faptul că o prioritate sunt mașinile de spălat, frigiderele, dar și aparatele de aer condiționat.

Tanczos Barna, despre programul Rabla pentru electrocasnice

„Acest program (Rabla pentru electrocasnice – n.r.) trebuie să vizeze reducerea consumului de energie electrică din gospodării. Dacă vrem să respectăm acest principiu, ne focusăm pe aparatura consumatoare de energie, într-adevăr, nu pe o tabletă care se încarcă o dată la o săptămână şi pur şi simplu nu consumă mare lucru.

Acolo nu am vrut să renunţ la aceste elemente pentru că suntem în perioadă de pandemie, sunt foarte multe familii care au beneficiat de acest sprijin pentru a oferi copiilor laptop, tabletă pentru a-i conecta la şcoala online, dar în viitor cred că televizoarele nu mai au ce căuta în asemenea program. Trebuie să ne concentrăm pe frigidere, maşini de spălat, maşini de spălat rufe şi aer condiţionat. Sunt cele mai mari consumatoare, se poate merge şi pe acestea cu eficienţă mai mare”, a afirmat Tanczos Barna, într-o emisiune la B1 Tv.

Totodată, ministrul Mediului a mai adăugat că nu a fost foarte surprins de rezultatele programului. Mai exact, Tanczos Barna a mai menționat că „oarecum” a prevăzut faptul că numeroşi români vor folosi voucherele primite prin programul Rabla pentru electrocasnice pentru a cumpăra televizoare mai noi şi mai performante, însă nu se aștepta la un număr atât de mare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!