5.9 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Banking & Servicii financiare – Tarfin IFN primește autorizarea BNR și se pregătește să finanțeze lanțul de aprovizionare agricol  – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De la începutul anului 2022, prețurile fertilizanților au crescut cu aproximativ 30%, motiv pentru care este cu atât mai important ca fermierii să primească ajutorul necesar pentru a-și putea continua activitatea.

Cu sprijinul acționarilor Syngenta, Yara Growth Ventures, Quona Capital, Collective Spark Fund și Elevator Ventures – acționarii internaționali ai Raiffeisen Bank, start-up-ul agri fintech și-a extins operațiunile începând cu anul 2022 și pe piața din România.

Tarfin, fintechul agricol turcesc lansat în România în aprilie anul acesta, obține autorizarea Băncii Naționale Române. Acreditarea reprezintă următorul pas în misiunea companiei de a susține fermierii și distribuitorii de produse agricole, funcționând ca un propulsor în lanțul de aprovizionare. 

Prin parteneriatele cu distribuitorii de inputuri agricole de toate dimensiunile, de la fitofarmacii la distribuitori naționali, Tarfin ajută fermierii să achiziționeze inputurile de care au nevoie cu opțiunea de a plăti după recoltă. Platforma nu doar că este complet digitalizată, fiind accesibilă pe laptop, tabletă sau telefonul mobil, dar este și foarte rapidă, cu un timp de aprobare de mai puțin de o oră. Cu Tarfin, fermierii pot accesa inputurile de care au nevoie la prețuri accesibile, într-un mod transparent și fără costuri adiționale ascunse.

Având în vedere contextul regional și schimbările climatice globale care afectează puternic fermierii, Tarfin are un rol cheie în finanțarea lanțului agricol. Această autorizație reprezintă o etapă importantă în afacerea noastră și ne întărește eforturile de a susține ecosistemul agricol”, a declarat Adina China-Birta, Directorul General Tarfin IFN România.

Inputurile agricole au devenit tot mai greu de achiziționat din cauza creșterii prețurilor. La baza acestor majorări au stat o serie de factori, precum întreruperile în lanțul de aprovizionare determinate de sancțiunile din anumite țări și restricțiile de export, iar contextul geopolitic curent generează și mai multă îngrijorare privind accesibilitatea fertilizanților. Asistăm la o creștere record a prețurilor inputurilor, potrivit Băncii Mondiale. De la începutul anului 2022, prețurile fertilizanților au crescut cu aproximativ 30%, motiv pentru care este cu atât mai important ca fermierii să primească ajutorul necesar pentru a-și putea continua activitatea.

„Am început să finanțăm achizițiile pentru următorul ciclu agricol cu scadența de până la un an pentru ca fermierii să-și poată continua cu ușurință operațiunile agricole. În acest fel, distribuitorii își permit termene de plată mai lungi și își pot majora volumul vânzărilor, acoperind nevoile fermierilor mici și mijlocii”, concluzionează Adina China-Birta.

Tarfin finanțează toate tipurile de inputuri agricole, precum și echipamente și instalații mici. De la cultivatori de cereale până la viticultori, cultivatori de legume sau crescători de animale, toți fermierii pot accesa finanțarea Tarfin. Pentru că deja a început recolta grâului, cultivatorii de cereale pot folosi Tarfin pentru a se pregăti pentru următorul ciclu agricol, întrucât pot beneficia de finanțare cu scadența de până la un an.

 Tarfin este o companie înființată de Mehmet Memecan, în 2017. Cu sprijinul acționarilor Syngenta, Yara Growth Ventures, Quona Capital, Collective Spark Fund și Elevator Ventures – acționarii internaționali ai Raiffeisen Bank, start-up-ul agri fintech și-a extins operațiunile începând cu anul 2022 și pe piața din România. Tarfin își propune să faciliteze accesul fermierilor la finanțări, într-un mod rapid și convenabil, cu ajutorul tehnologiei și a unei largi rețele de distribuitori.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!