1.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Banking & Servicii financiare – UE pregăteşte paşii următori pentru stimularea pieţei de capital – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Uniunea Europeană va propune luna viitoare un set de reguli care vor facilita listarea companiilor şi vor oferi creditorilor mai multă predictibilitate cu privire la insolvenţa companiilor, a declarat joi comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi uniunea pieţelor de capital...

Acesta a spus că au fost făcute progrese în construirea uniunii pieţelor de capital din UE (CMU) dar că mai trebuie făcuţi paşi pentru a reduce dependenţa companiilor şi economiilor de finanţarea oferită de bănci precum şi de dependenţa faţă de piaţa financiară londoneză pentru operaţiunile de compensare aferente tranzacţiilor cu intrumente financiare de tip swap pe dobândă în euro...

“Suntem în continuare supra-dependenţi de contrapărţile centrale din afara Uniunii Europene şi acest lucru este un subiect important pentru stabilitatea financiară”, a spus Mairead McGuinness la un eveniment organizat de Asociaţia Pieţelor Financiare din Europa (AFME)...

Uniunea Europeană va propune luna viitoare un set de reguli care vor facilita listarea companiilor şi vor oferi creditorilor mai multă predictibilitate cu privire la insolvenţa companiilor, a declarat joi comisarul european pentru servicii financiare, stabilitate financiară şi uniunea pieţelor de capital, Mairead McGuinness, transmite Reuters.

Acesta a spus că au fost făcute progrese în construirea uniunii pieţelor de capital din UE (CMU) dar că mai trebuie făcuţi paşi pentru a reduce dependenţa companiilor şi economiilor de finanţarea oferită de bănci precum şi de dependenţa faţă de piaţa financiară londoneză pentru operaţiunile de compensare aferente tranzacţiilor cu intrumente financiare de tip swap pe dobândă în euro, aflată în continuare în portofoliul City-ului londonez.

“Suntem în continuare supra-dependenţi de contrapărţile centrale din afara Uniunii Europene şi acest lucru este un subiect important pentru stabilitatea financiară”, a spus Mairead McGuinness la un eveniment organizat de Asociaţia Pieţelor Financiare din Europa (AFME), un puternic grup de lobby care reprezintă principalele bănci mondiale şi europene precum şi alţi actori importanţi de pe piaţa de capital.

“În eventualitatea, puţin probabilă, că ceva merge greşit, nu vom fi în poziţia de conducere pentru a lua decizii, de aceea vrem să creştem atractivitatea operaţiunilor de clearing în UE”, a afirmat Mairead McGuinness, potrivit Agerpres.

Comisarul european a mai spus că anul viitor va propune eficientizarea sistemului cu privire la impozitul reţinut la sursă pentru investiţiile pe care investitorii le au în afara statului lor de rezidenţă din blocul comunitar.

Uniunea Europeană urmăreşte cu atenţie măsurile adoptate de autorităţile britanice pentru a creşte competivitatea sectorului lor financiar, care acum este în mare parte deconectat de blocul comunitar.

“Atunci când Marea Britanie era o parte a UE aveam un centru financiar foarte solid, dar acest lucru s-a schimbat şi acum eforturile noastre s-au modificat din cauza acestui lucru. Am conştientizat că, având în vedere mărimea economiei noastre, pieţele de capital nu reflectă acest lucru, deoarece sunt foarte puternic dependenţi de finanţarea oferită de bănci şi acest lucru nu este adecvat”, a spus Mairead McGuinness.

Asociaţia Pieţelor Financiare din Europa (AFME) a publicat un raport cu privire la progresele înregistrate cu privire la uniunea pieţelor de capital (CMU) , raport care arată că Europa rămâne mult în urma SUA în termeni de construirea unei baze largi de capital pentru investitori, în pofida mai multor măsuri legislative adoptate de UE în ultimii ani.

“Este încă devreme pentru uniunea pieţelor de capital. Aceasta nu va fi construită peste noapte”, a spus McGuinness.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!