16.4 C
București
marți, septembrie 27, 2022

Banking & Servicii financiare – Urmează conferinţa ZF & BCR „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“ Timişoara, 27 septembrie. Vestul deţine 8% din investiţiile străine din România, dar în Timiş s-au dus 7 din 10 euro din investiţiile străine din regiune – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Urmează conferinţa ZF & BCR „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“ Timişoara, 27 septembrie.

Urmează conferinţa ZF & BCR „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“ Timişoara, 27 septembrie.

Vestul, cu Timişul şi Timişoara în special, a atras in ves tiţii străine directe (ISD) în valoare de circa 6,5 mld.

Ce pârghii trebuie folosite pentru atragerea investitorilor în toate zonele şi cum se schimbă din 2022 paradigma fondurilor europene regionale? Cum pot profita şi judeţele care au atras mai puţine investiţii în anii trecuţi?

Vestul, cu Timişul şi Timişoara în special, a atras in­ves­tiţii străine directe (ISD) în valoare de circa 6,5 mld. de euro, până la finalul lui 2020, ultimele date publicate de Banca Naţională a României (BNR). Dintre acestea, Timişul a atras 4,6 mld. de euro, adică peste 70% din toate investiţiile străine atrase de Vest. Regiunea este pe locul al treilea la nivel naţional, după Bucureşti şi centru (Braşov, Cluj).

Caraş-Severinul, însă, a tras investiţii străine directe to­ta­le de numai 216  mil. euro, Hunedoara de 456 mil. euro şi Aradul de 1,1 mld. euro. Investiţiile străine, care de obicei sunt mari, sunt importante şi pentru că atrag după ele o suită de investiţii autohtone în jurul investiţiei principale, care dez­voltă la rândul lor regiunea. Cum se pot atrage in­vesti­ţiile cu ajutorul finanţărilor europene? Ce s-a schimbat în atragerea de bani europeni la nivel de regiuni? – sunt doar câtva dintre întrebările la care speakerii evenimentu­lui „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene.“

Ziarul Financiar împreună cu BCR  şi Asociaţia Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ROREG) organizează marţi 27 septembrie 2022 conferinţa regională „De la idee la business inteligent, cu finanţări europene“. Ce finanţări europene sunt disponibile şi ce trebuie să ştie antreprenorii? Care sunt alternativele de finanţare pentru contribuţia proprie atunci când atragi fonduri europene? Sunt doar câteva întrebări la care vor răspunde speakerii evenimentului.

Conferinţa va avea loc la Iulius Hall Timişoara, începând cu ora 09:00. Dezbaterea poate fi urmărită live şi pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!