3.1 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Banking & Servicii financiare – Veste cruntă pentru absolut toată România! Se întâmplă chiar înainte Crăciun. Este de neimaginat – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... În schimb, furnizorii au mărit preţurile, iar experţii spun că ei pot cere oricât de mult, din punct de vedere legal, având în vedere că diferenţa de la tariful plafonat şi până la preţurile umflate va fi suportată de statul român, relatează Antena 3... Creşte iarăşi preţul gazelor în Europa, ca urmare a deciziilor luate la Moscova În tot acest timp, preţul gazelor la nivel european a crescut din nou, după ce Rusia nu a dat semne că va mări livrările, în ciuda promisiunilor preşedintelui Vladimir Putin... Lipsa unor semne de pregătire a livrarilor suplimentare este considerat ca fiind un semn că fluxurile Rusiei către Europa ar putea rămâne limitate chiar şi pe măsură ce iarna începe.

Situaţie incredibilă în prag de iarnă! Furnizorii de gaze au mărit foarte mult tarifele de la 1 noiembrie, în unele cazuri fiind vorba despre aproape o dublare.

Furnizorii pot mări oricât tarifele, iar statul va achita diferenta, avertizează experţii

Totul este, din păcate, legal, atrag atenţia experţii în energie. Statul român a decis să plafoneze preţurile şi va suporta diferenţa, astfel încât consumatorii nu vor fi afectaţi, însă furnizorii au început să stabilească acum tarife uriaşe.

Începând cu 1 noiembrie, tarifele sunt plafonate, pentru o perioadă de 5 luni de zile, la maxim 1 leu/kWh pentru energia electrică și la cel mult 0,37 lei/kWh pentru gaze naturale.

În schimb, furnizorii au mărit preţurile, iar experţii spun că ei pot cere oricât de mult, din punct de vedere legal, având în vedere că diferenţa de la tariful plafonat şi până la preţurile umflate va fi suportată de statul român, relatează Antena 3.

Un astfel de exemplu este cel al unui important furnizor de energie din ţara noastră care, în luna octombrie, livra gazele naturale cu 0,300 lei/kWh. În noua ofertă, preţul este aproape dublu: 0,580 lei/kWh.

Românii vor suporta totuşi, indirect, aceste diferenţe, având în vedere că trebuie să achite diferite taxe și impozite către stat pentru facturile la gaze.

Iar la final, companiile din energie sunt cele care au iarăşi cel mai mult de câştigat şi se vor îmbogăţi de pe urma deciziei statului de a plafona preţurile, mai transmite Antena 3.

Creşte iarăşi preţul gazelor în Europa, ca urmare a deciziilor luate la Moscova

În tot acest timp, preţul gazelor la nivel european a crescut din nou, după ce Rusia nu a dat semne că va mări livrările, în ciuda promisiunilor preşedintelui Vladimir Putin. Acesta dăduse asigurări că ziua de luni va fi termenul limită la care Gazprom va începe să umple depozitele din Europa.

Luni seara, preţul de referinţă european crescuse cu până la 10%, la peste 80 de euro/MWh.

Lipsa unor semne de pregătire a livrarilor suplimentare este considerat ca fiind un semn că fluxurile Rusiei către Europa ar putea rămâne limitate chiar şi pe măsură ce iarna începe, scriau, luni, jurnaliştii de la Financial Times.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!