6.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Banking & Servicii financiare – Veste cumplită care zguduie România! Va fi dezastru. E fără precedent ce se întâmplă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Conform Institutului Național de Statistică, prețurile produselor din noiembrie au fost cu 7,8% mai mari, iar scumpirile se resimt și acum... Această micșorare a fost anticipată de analiștii economici după ce, de la 1 noiembrie, a fost implementată schema de compensare și de plafonare a prețurilor la energie electrică... Conform Institutului Național de Statistică, în noiembrie, tarifele produselor nealimentare au avut o creștere de peste 10%... Conform informațiilor emise de Institutul Național de Statistică, toate alimentele s-au scumpit în acest an.

Conform Institutului Național de Statistică, prețurile produselor din noiembrie au fost cu 7,8% mai mari, iar scumpirile se resimt și acum.

În prezent, inflația din țara noastră a scăzut ușor comparativ cu luna precedentă. Această micșorare a fost anticipată de analiștii economici după ce, de la 1 noiembrie, a fost implementată schema de compensare și de plafonare a prețurilor la energie electrică. Deși, în continuare, oamenii scot din buzunar sume mari pentru achitarea facturilor la gaze naturale și curent electric.

Rata inflației a scăzut în noiembrie

În România, rata inflației era de aproape 8% în octombrie, dar în noiembrie aceasta a coboarât la 7,8%. Conform Institutului Național de Statistică, în noiembrie, tarifele produselor nealimentare au avut o creștere de peste 10%. Prețul gazelor naturale a crescut exponențial cu peste 49% comparativ cu 2020. Aceeași situație persistă și la energia electrică, a cărui preț a crescut cu 10%.

Mâncarea devine din ce în ce mai scumpă

Alte scumpiri semnificative au fost înregistrate la produsele alimentare (6,10%) și la servicii (4%). Conform informațiilor emise de Institutul Național de Statistică, toate alimentele s-au scumpit în acest an. Clasamentul majorărilor de preț începe cu uleiul, al cărui preț a crescut cu aproape 28%. Apoi urmează cartofii pentru care am scos din portofel, în noiembrie, cu 23% mai mult față aceeași perioadă din 2020. Pâinea, făina și mălaiul s-au scumpit cu 12%.

Carburanții, mai scumpi decât în 2020

Scumpirile au fost resimțite de români și în benzinăriile din întreaga țară. În România s-au înregistrat majorări de preț la carburanţi. De altfel și fumătorii trebuie să cheltuiască mai mulți bani când vor să își cumpere țigări deoarece și acestea s-au scumpit.

Experţii Băncii Naţionale se așteaptă ca până la finalul acestui an, rata inflației să coboare la 7,5%. Însă, potrivit analiștilor economici, inflația își va relua trendul ascendent după expirarea schemei de sprijin pentru facturile la căldură și curent. BNR estimează că inflația va ajunge la 8,6% în primăvara lui 2022.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!