3.9 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Banking & Servicii financiare – Veste șoc despre pensii! Anunț cumplit pentru 8 milioane de români – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Anunțul momentului despre aceste pensii. Avocatul Gheorghe Piperea a prezentat situația reală în care se află opt milioane de români. Este vorba despre cei care sunt asigurați la fondurile de pensii private, Pilonul II. Acesta a subliniat faptul că având în vedere numărul angajaților din astfel de societăți, bonusurile, dar și comisioanele încasate, se ridică

Anunțul momentului despre aceste pensii. Avocatul Gheorghe Piperea a prezentat situația reală în care se află opt milioane de români. Este vorba despre cei care sunt asigurați la fondurile de pensii private, Pilonul II.

Acesta a subliniat faptul că având în vedere numărul angajaților din astfel de societăți, bonusurile, dar și comisioanele încasate, se ridică la câteva sute de milioane într-un singur an.

„Sunt 8 milioane de asigurați la fondurile de pensii administrate privat (Pilon II). Sunt 88 de miliarde de lei acumulați în aceste fonduri, iar statul vrea să le dea și mai mult, ridicând procentul de prelevare din CAS de la 3,5 la 4,5 %. Sunt 7 societăți-administratori “privați” ai acestor fonduri de pensii. În aceste societăți lucrează câteva sute de persoane, care încasează comisioane și bonusuri de câteva sute de milioane anual. Din această postură, de vătaf pe 88 de miliarde de lei, cele 7 entități fac legile, cutumele și jocurile în această țară. Folosesc pentru asta experți, influenceri și politicieni de teapa lui Cîțu.

Controlul și supravegherea activității lor sunt tot atât “eficiente” pe cât au fost în cazul băncilor abuzive, incorecte și recalcitrante din anii ante-plandemici. Sau pe cât sunt acum în cazul serviciilor secrete, care fac justiție prin delegare și protocoale, alegeri electorale în locul nostru, afaceri sub acoperire, cloud guvernamental și spionaj digital al cetățenilor, colectare de date biometrice ale populației (nu uitați că cifrele umflate ale plandemiei erau fabricate de sistemul digital creat și gestionat de sts) și “politici” sanitare, legi și câte și mai câte”, scrie avocatul pe Facebook. 

Viitorii pensionari riscă să își piardă banii

Gheorghe Piperea precizează că există riscul ca cei care au aceste fonduri de pensii să piardă procente destul de mari, iar vina va fi dată pe războiul declanșat de Vladimir Putin.

Totodată, avocatul a mai explicat că actualul sistem este unul ”defectuos” și permite să treacă neobservate foarte multe ”furtișaguri”, lăsând astfel incertitudini cu privire la siguranța banilor adunați în ani de zile.

Acesta a adus în discuție și depozitele băncilor, care blochează banii din conturi, situație prin care au trecut numărați români până acum.

„E, și se întâmplă ca din această postură vătafii fondurilor de pensii să piardă procente mari din averea celor 8 milioane de viitori pensionari (8% din 88 de miliarde înseamnă cca 7 miliarde de lei), dând vina pe plandemie și pe Putin – doar că, ce să vezi, o “investiție” de cca 350 de milioane a fost plasată de aceiași vătafi în … obligațiuni (bonduri) emise în România de o bancă rusească, bancă din care Statul român s-a retras, lăsând obligațiunile respective cu valoare zero: nimeni nu mai vrea să le cumpere, nimeni nu mai speră să fie achitate la scadență (cu ce? cu ruble?).

Se mai întâmplă ca din acel purcoi de bani, directorul unuia dintre cei 7 vătafi, plus acoliții săi și membrii grupului său infracțional, să fure, prin cca 800 de acte materiale dispuse pe câțiva ani, vreo 4 milioane de euro. Un mizilic veți spune… Dar ce se poate spune despre defectuozitatea unui sistem care permite să treacă neobservate și nestăvilite atât de multe sute de furtișaguri, așa cum apa trece prin ciur? Dar despre încrederea în acest sistem? Mai poți fi convins că bănuții tăi de pensie “privată” sunt în siguranță la asemenea vătafi? În depozitele unor bănci atât de “atente”? Care îți blochează banii în cont pentru omisiunea de a “actualiza” datele cu caracter personal din 6 în 6 luni, dar nu pot sesiza la timp 800 de furtișaguri din cont, vizibile din avionul BNR sau din super-sonicul ASF (foarte atent și onest și în cazul falimentului City Insurance, de altfel)?”, adaugă avocatul.

Acesta s-a arătat uimit de lipsa de reacție a celor 8 milioane de viitori pensionari. El susține că în alte țări precum Spania sau Franța, un astfel de caz i-ar fi nemulțumit pe oameni și i-ar fi scos în stradă.

De asemenea, oamenii ar fi trebuit să își retragă imediat banii din aceste fonduri, însă pierderile nu par să reprezinte un interes pentru aceștia.

Românii nu au nicio reacție

„Știți ce mă intrigă? Lipsa cvasitotală de reacție a celor 8 milioane de viitori pensionari.  Am scris aseară aici despre cazul celor 800 de furturi comise de lupul – paznic la oi. A trecut aproape neobservat. Am vorbit pe temă ieri la două televiziuni. Am vorbit despre caz și atunci când a apărut, în urmă cu 6 săptămâni (arestarea lupului s-a produs după o lună și jumatate de la constatarea faptelor, suficient de târziu pentru ca corporațiile implicate să își șteargă urmele și responsabilitatea).

Nicio reacție. În mod normal, în Franța, Italia sau Spania, un astfel de caz ar fi scos lumea în stradă.

În mod normal, oamenii ar fi trebuit să își retragă imediat banii din aceste fonduri (useriștii și Cîțu v-au “învățat” că sunteți proprietari pe pensia voastră “privată”, că amintiți, nu?).  Nicio reacție, în ciuda pierderii celor 7 miliarde, relevată de-abia ieri de presa main-stream”, a mai spus acesta.

Gheorghe Piperea a mai subliniat faptul că administratorii privați nu sunt nici sancționat și nici demiși, ci din contră, primesc bonusuri destul de mari.

Referitor la atitudinea politicienilor în acest sens, avocatul susține că aceștia ”își bat joc” de populație, el dând exemplu compensarea prețului la carburant, dar și mărirea taxelor și impozitelor.

În concluzie, avocatul susține că pensiile românilor ajung să fie furate, chiar de către administratorii privați, însă nimeni nu vrea să facă nimic în acest sens.

Pensiile românilor, furate de administratorii privați

„Administratorii “privați” nu sunt demiși, nu sunt sancționați. Dimpotrivă, primesc bonusuri și se laudă cu asta, prin conferințe și texte de PR publicate prin ziare financiare. Politicienii, la rândul lor, își bat joc de populație cu “compensări” la prețul carburantului, de 25 de bani, care nu vor fi acordate curând, căci softul e scump. Și măresc taxele și impozitele și fluviul de bani către cei 7 vătafi.

Iar populația ignoră, hipnotic, că tigrul e în odaie. Că turma e păzită de lupi hămesiți și cinici. Și de hiene.
Când ex-ciuma roșie încerca să pună mai multă ordine în acest domeniu, să ofere populației opțiunea pentru fondurile publice și să reducă bonusurile și comisioanele vătafilor fondurilor de pensii, a ieșit război. Așa era dă driapta.

Primul lucru pe care l-a făcut guvernul Orban I, cu Cîțu ministru de finanțe (cu bani în conturi secrete, off shore, de la consultanții/băncile de investiții cu care cei 7 vătafi și-au aranjat apele, național și global), a fost să emasculeze acel act normativ, care impunea, btw, și o taxă specială pe profiturile excepționale ale băncilor. Totul, cu acordul fabricat al celor mai guralivi dintre cei 8 milioane de viitori pensionari, care au fost convinși că Dragnia le fură pensiile. Iată că pensiile ne sunt furate, dar nu de politicieni de stânga ratați, ci chiar de administratorii “privați”, adaugă acesta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!