12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Vestea cea mare pentru cei cu pensia sub 1.500 de lei! Se aplică de la 1 iunie. Marius Budăi a făcut anunțul – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Marius Budăi a dat vestea cea mare Ministrul Muncii a venit cu noi informații despre voucherele sociale în valoare de 50 de euro pe care românii vulnerabili le vor primi în această perioadă.

Vom acorda din luna iunie voucherele în valoare de 50 de euro pentru fiecare pensionar care are pensia de până la 1.500 de lei.

Granturi de 400.000 de euro pentru afaceri În ceea ce privește ajutorul pentru mediul de afaceri, ministrul spune că vor fi acordate granturi de până la 400.000 de euro pentru societățile comerciale care au suferit de pe urma sancțiunilor impuse de Comisia Europeană...

Bani mai mulți pentru cei cu pensia sub 1.500 de lei! Se aplică de la 1 iunie. Marius Budăi a dat vestea cea mare

Ministrul Muncii a venit cu noi informații despre voucherele sociale în valoare de 50 de euro pe care românii vulnerabili le vor primi în această perioadă.

Marius Budăi a declarat, într-o conferință de presă susținută la Timișoara, că distribuirea acestora se va face prin Poșta Română, începând din luna iunie a acestui an.

”Nu există, încă, un acord de finanţare a acestor vouchere, dar există un acord verbal prealabil. Au fost discuţii cu Comisia Europeană, (…) urmează ca noul ministru al Fondurilor Europene să parafeze ceea ce s-a discutat până acum. Cred că vom fi în situaţia în care prima tură de vouchere se va finanţa de la bugetul de stat şi vom recupera ulterior banii.
(…). Pensionarii vor primi aceste sume aşa cum primesc şi pensiile, prin Poşta Română”, spune ministrul Muncii.

Program de sprijin pentru categoriile vulnerabile

Ministrul Muncii a mai spus că un program de sprijin pentru categoriile vulnerabile și pentru mediul de afaceri a fost aprobat de coaliția de guvernare, subliniind că aceste sume ar trebui să fie mai mari.

”Cu siguranţă, sumele ar trebui să fie mai mari, dar este ceea ce putem face acum, să sprijinim în primul rând categoriile vulnerabile, să implementăm acest al doilea pachet social, după cel prin care am trecut mai bine perioada de iarnă şi să preîntâmpinăm acum şi evoluţia extrem de galopantă a preţurilor la alimente. Vom acorda din luna iunie voucherele în valoare de 50 de euro pentru fiecare pensionar care are pensia de până la 1.500 de lei. Am solicitat coaliţiei politice să introducem aici şi familia monoparentală, care a fost lăsată deoparte mult timp. Nu am uitat nici persoanele cu dizabilităţi şi copiii care încasează burse sociale. Măsurile trebuiau îndreptate şi spre mediul de afaceri”, spune Marius Budăi.

Potrivit ministrului, alimentele de bază care se pot cumpăra cu aceste vouchere sunt pâine, cartofi, orez, ulei, carne de pui și ouă. Cu toate acestea, ministrul spune că există posibilitatea ca lista să fie schimbată.

Granturi de 400.000 de euro pentru afaceri

În ceea ce privește ajutorul pentru mediul de afaceri, ministrul spune că vor fi acordate granturi de până la 400.000 de euro pentru societățile comerciale care au suferit de pe urma sancțiunilor impuse de Comisia Europeană.

”Încurajăm producătorii români să meargă cu produsul către producătorii noştri şi să procesăm în România mai multă marfă şi să nu exportăm subvenţie, materie primă, ci produse procesate. Tot pentru mediul de afaceri vom acorda granturi de până la 400.000 de euro pentru acele societăţi comerciale care vor avea de suferit în urma restricţiilor impuse de Comisia Europeană Federaţiei Ruse şi Belarus, dar şi întreruperii lanţului de aprovizionare din Ucraina”, a explicat Marius Budăi.

Ministrul a mai spus că această criză economică vine pe două direcții și că România nu este singura care se confruntă cu ea.

”Este o criză economică care vine din două direcţii, respectiv una post-pandemică, şi una a războiului de la graniţele noastre. Nu este o criză economică care afectează doar România. Dar acest prim pachet de măsuri pe care l-am luat este exact pentru a sprijini categorii de cetăţeni vulnerabile, dar şi mediul de afaceri, pentru că cea mai bună protecţie socială este un loc de muncă. Dacă nu sprijinim acum mediul de afaceri să-şi apere locurile de muncă, va fi foarte greu să-i reangajezi ulterior, pentru că cetăţenii vor pleca din ţară, vor fi alte dificultăţi. Încă suntem pe situaţia în care – am discutat cu mediul de afaceri despre acel contingent de 100.000 de lucrători non-UE. Avem nevoie, încă, de forţă de muncă”, a spus ministrul Marius Budăi.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!