12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Banking & Servicii financiare – Vine direct prin Poștă! Bani mai mulți pe lângă pensie pentru milioane de români – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Într-un interviu acordat la Antena 3, Marius Budăi a vorbit despre acordarea de vouchere pentru alimente în cazul pensionarilor care au pensii sub 1.500 de lei.

Ce vor putea cumpăra pensionarii cu aceste vouchere? „Dacă vorbim de pensionari, le vom achiziționa și le vom da prin Poștă sau prin Casa de pensii”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Menționăm faptul că în total, 2,3 milioane de pensionari ar urma să beneficieze de voucherele pentru alimente.

Într-un interviu acordat la Antena 3, Marius Budăi a vorbit despre acordarea de vouchere pentru alimente în cazul pensionarilor care au pensii sub 1.500 de lei. Potrivit ministrului, există două metode prin care banii vor ajunge la aceștia. Este vorba despre Poșta Română sau despre Casa de Pensii.

Ce vor putea cumpăra pensionarii cu aceste vouchere?

„Dacă vorbim de pensionari, le vom achiziționa și le vom da prin Poștă sau prin Casa de pensii”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Menționăm faptul că în total, 2,3 milioane de pensionari ar urma să beneficieze de voucherele pentru alimente. Acestea ar avea o valoare de 50 de euro, la două luni, fiind încasate doar de pensionarii care au venituri sub 1.500 de lei pe lună.

În ceea ce privește modul de utilizare al voucherelor, ministrul Muncii susține că vor exista șase grupe de alimente de bază la care vor putea fi folosite acestea. El a enumerat pâinea, ouăle, carnea de pui, dar și cartofii.

“Ne gândim la şase grupe de alimente de bază, este ultima discuție și cred că va rămâne aşa – pâine, cartofi, orez, ulei comestibil, carne de pui și ouă”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Banii nu vor intra pe un card. Unde vor putea fi folosite voucherele?

El a mai explicat că suma de 50 de euro nu va fi primită pe card, voucherele fiind tipărite ca tichetele de masă și putând a fi folosite la hipermarketuri, dar și în magazinele sau piețe din țară.

„Le vom putea folosi la hypermarket, magazine, pieţe, pe modelul tichetelor de masă”, a clarificat oficialul, adăugând faptul că, la fel ca și în cazul tichetelor de masă, pensionarii care vor folosi aceste vouchere nu vor putea să primească rest.

Menționăm faptul că ajutorul venit din partea Guvernului este esențial într-o perioadă extrem de dificilă. În urmă cu câteva zile, analistul financiar, Adrian Negrescu, a tras un semnal de alarmă cu privire la prețurile fără precedent înregistrate la alimente.

El declara că dacă nu vor fi luate măsuri concrete, românii ar putea ajunge în fața magazinelor ”ca la muzeu”, adică doar vor admira produsele de la raft, pentru că nu și le vor permite.

Scumpirile vor continua

Totodată, analistul mai sublinia și faptul că scumpirile vor continua, el făcând referire la ultimele date publicate de BNR.

„În ritmul acesta, fără măsuri concrete de stăvilire a iureșului inflaționist, vom ajunge să mergem la hipermarket ca la muzeu. Vom admira produsele de acolo din raft și nu ni le vom permite să le cumpărăm decât la suta de grame.

Spre asta ne îndreptăm și scumpirile continuă. Am văzut datele Băncii Naționale care estimează că în luna iunie vom atinge vârful scumpirilor, undeva la nivel de 11,28% rata inflației, ceea ce e uriaș raportat la probleme.

Pentru populație, principalele măsuri ar fi reducerea TVA la gaze, la energie, la produsele alimentare de bază, la carburanți, pentru ca economia să funcționeze”, declara analistul financiar Adrian Negrescu, la Antena 3, săptămâna trecută.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!