4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Banking & Servicii financiare – Zero taxe pe salariul minim. Cu câți bani ar rămâne românii în buzunar la final de lună – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... „Mereu vor spune că nu sunt bani” Soluţia propusă de USR pentru a creşte atractivitatea muncii în România este scutirea echivalentului salariului minim de taxe şi impozite... USR vrea taxe zero în România! „Trist este că salariile sunt mici în România”, sunt cuvintele Cristinei Prună... România ar putea ajunge, astfel, la un nivel record de 100.000 de muncitori străini care vor intra pe piaţa muncii... Motiv pentru care aceasta propune o soluție pentru creșterea atractivității muncii în țară și solicită ca salariul minim să fie scutit de taxe şi impozite..

USR vrea taxe zero în România!

„Trist este că salariile sunt mici în România”, sunt cuvintele Cristinei Prună. Motiv pentru care aceasta propune o soluție pentru creșterea atractivității muncii în țară și solicită ca salariul minim să fie scutit de taxe şi impozite.

Propunerea respectivă a fost făcută de USR din noiembrie 2019 din cauza numărului tot mai mare de posturi vacante din industria HoReCa și din domeniul construcțiilor. Locuri de muncă ce sunt ocupate de străini, ci nu de români.

„Necesarul de forţă de muncă străină pentru 2022 s-a dublat faţă de anul acesta. România ar putea ajunge, astfel, la un nivel record de 100.000 de muncitori străini care vor intra pe piaţa muncii. Aceste date vin chiar de la Ministerul Muncii. Astfel, numărul de avize care pot fi acordate muncitorilor străini va fi dublat, de la 50.000, câte avem anul acesta. România nu poate prospera fără resursa umană, adică oameni calificaţi care să muncească în economie.

Realitatea este însă îngrijorătoare. Avem un număr tot mai mare de locuri de muncă neocupate, preponderent în construcţii şi HoReCa. Ofertele din piaţă nu se ridică însă la aşteptări, iar românii aleg să nu muncească sau să plece în ţările vestice la salarii mai bune. Mai trist este că salariile sunt mici în România din cauza taxelor foarte mari pe care le ia statul. Impozitarea salariilor mici este în continuare cea mai mare din Europa!”, a explicat Cristina Prună.

„Mereu vor spune că nu sunt bani”

Soluţia propusă de USR pentru a creşte atractivitatea muncii în România este scutirea echivalentului salariului minim de taxe şi impozite. Ceea ce înseamnă că în acest an, ar fi trebuit să fie scutiţi de taxare primii 2.300 de lei. Anul următor ar urma să fie scutiţi primii 2.550 de lei.

După un calcul simplu, acest lucru ar înseamnă că fiecare angajat din țară ar avea în plus în portofel, la sfârşitul lunii, mai bine de 900 de lei.

„Putem aplica măsura gradual, începând cu un domeniu, precum HoReCa. Mereu vor spune că nu sunt bani şi că altele sunt priorităţile. Lucrurile sunt însă mult mai simple. Dacă statul român vrea să încurajeze munca la noi în ţară, atunci taxarea excesivă trebuie să înceteze. O fac şi alte state dezvoltate”, a afirmat Cristina Prună.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!