21.2 C
București
vineri, august 12, 2022

Energie – 920 de milioane de dolari: valoarea colecției de artă a soților Macklowe o depășește pe cea a familiei Rockefeller – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

1 views Cu 920 de milioane de dolari, colecția soților Macklowe devine cea mai valoroasă colecție de artă vândută la licitație.

Licitația, organizată de Casa Sotheby’s, s-a desfășurat în două etape: în cadrul primeia, desfășurate în noiembrie 2021, la New York, au fost vândute 35 de piese pentru suma de 670 de milioane de dolari.

Suma totală realizată de colecția de artă a soților Macklowe depășește valoarea colecției Rockefeller, vândută în 2018, de Casa Christie’s, cu 832 de milioane de dolari.

mai 18, 2022, 5:43PM GMT+0200
|
1 views

Cu 920 de milioane de dolari, colecția soților Macklowe devine cea mai valoroasă colecție de artă vândută la licitație. Licitația, organizată de Casa Sotheby’s, s-a desfășurat în două etape: în cadrul primeia, desfășurate în noiembrie 2021, la New York, au fost vândute 35 de piese pentru suma de 670 de milioane de dolari. Alte 30 de obiecte de artă au fost adjudecate luni, pentru 252,1 milioane de dolari.

Suma totală realizată de colecția de artă a soților Macklowe depășește valoarea colecției Rockefeller, vândută în 2018, de Casa Christie’s, cu 832 de milioane de dolari. Corelând această cifră cu inflația, website-ul Artnet estimează valoarea actuală a colecției Rockefeller la 961 de milioane de dolari. De cealaltă parte, însă, soții Macklowe și-au vândut doar o parte din colecție – 65 de piese din 150.

„O colecție adunată în peste 50 de ani, care reflectă decenii de căutare răbdătoare, perfecționare și rafinare și o profundă înțelegere a calității. Fiecare piesă din colecție este cea mai bună creație a artistului respectiv; puse împreună, ele urmăresc apogeul realizărilor artistice occidentale din ultimii optzeci de ani”, se arată în comunicatul care anunță rezultatul licitației.

Harry Macklowe, Linda Macklowe și Jeff Koons în 2016 (foto Profimediaimages.ro)

Harry și Linda Macklowe au divorțat după 58 de ani de căsnicie. În vârstă de 83 de ani, Harry Macklowe este unul dintre cei mai reputați dezvoltatori și investitori imobiliari din New York. În portofoliul său de proprietăți se află sau s-au aflat clădiri care sunt un reper arhitectonic sau simbolic pentru Big Apple: 432 Park Avenue, cea mai înaltă clădire din estul Manhattan-ului, Metropolitan Tower sau turnul General Motors.

Magazinul Apple de la parterul clădirii General Motors

Macklowe a cumpărat clădirea General Motors în 2003, în urma unei tranzacții-record de 1,4 miliarde de dolari. Clădirea avea să-și dubleze valoarea după ce Harry l-a convins personal pe Steve Jobs să deschidă un magazin Apple la subsolul acesteia. Jobs a fost de acord, cu condiția ca intrarea în magazin să se facă printr-un cub gigantic de sticlă, cu înălțimea de zece metri.

Criza din 2008 avea să-l lovească dur pe Harry Macklowe. În 2007, când prețurile pieței imobiliare erau maxime, acesta a achiziționat nu mai puțin de șapte zgârie-nori în Manhattan, pentru 6,8 miliarde de dolari. Banii proveneau din împrumuturi pe termen scurt luate de la Deutsche Bank, cu scadența în februarie 2008. Nereușind să-și refinanțeze împrumuturile, Macklowe a pierdut toate cele șapte imobile (printre ele, clădirile General Motors și Credit Lyonnais) în favoarea băncii.

Scoaterea la vânzare a colecției de artă a celor doi este parte a procesului de divorț în care Harry și soția sa, Linda, se află din 2016. Divorțul a luat o turnură neplăcută după ce Linda a refuzat oferta prin care Harry îi oferea două miliarde de dolari pentru a accepta să se despartă.

În 2018, un judecător a decis ca soții să vândă 65 de opere de artă din colecția lor și să împartă câștigul. Audierea din 2018 a fost surprinzătoare pentru felul în care decurg de obicei procesele de divorț: exasperat probabil de prelungirea procedurilor, Harry a făcut haz de necaz, spunându-le celor prezenți bancuri cu temă conjugală.

Linda Macklowe este membru onorific în boardul Muzeului Metropolitan de Artă din New York și vicepreședinte și membru al consiliului de administrație al Muzeului Guggenheim.

Harry Macklowe și Patricia Lazar-Landeau

Harry a părăsit-o pe Linda pentru o femeie cu 18 ani mai tânără decât el, Patricia Lazar-Landeau. Cei doi s-au căsătorit în 2019 și Harry s-a răzbunat pe Linda afișând, pe clădirea de 426 de metri înălțime din 432 Park Avenue, un poster uriaș cu o fotografie cu el și proaspăta nevastă.

Mark Rothko, No 7

Cele mai scumpe opere de artă din colecția soților Macklowe au fost tabloul No. 7 de Mark Rothko, adjudecat cu 82.468.500 de dolari, sculptura Le Nez, de Alberto Giacometti, cumpărată cu 78.396.000 de dolari, tabloul Number 17 (1951), de Jackson Pollock (61.161.000 de dolari) și pictura Untitled de Cy Twombly (58.863.000 de dolari).

Două creații de Andy Warhol, Nine Marilyns și Sixteen Jackies, s-au vândut cu 47.373.000, respectiv 33.872.250 de dolari.

Alberto Giacometti, Le Nez
Cy Twombly, Untitled
Jackson Pollock Number 17, 1951

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!