24.7 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Energie – Agenția Națională pentru Locuințe are în lucru 206 de locuințe de serviciu – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), a recepționat, în decursul lunii mai, 71 de locuințe de serviciu destinate închirierii, pentru tinerii angajați din domeniul sănătăţii.

Acestea sunt amplasate în Piatra Neamț (20 de locuinţe), Timișoara (30 de locuințe), Curtea de Argeș (15 locuințe) și în orașul Uricani din județul Hunedoara (9 locuințe).

Până în prezent, în județul Neamț, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.596 de unități locative, în județul Timiș, 899 de unități locative, iar în județul Argeș, 389 de unități locative.

mai 29, 2022, 10:55AM GMT+0200
|
0 views

Amelia Turp
Actualitate
I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), a recepționat, în decursul lunii mai, 71 de locuințe de serviciu destinate închirierii, pentru tinerii angajați din domeniul sănătăţii. Acestea sunt amplasate în Piatra Neamț (20 de locuinţe), Timișoara (30 de locuințe), Curtea de Argeș (15 locuințe) și în orașul Uricani din județul Hunedoara (9 locuințe).

Până în prezent, în județul Neamț, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.596 de unități locative, în județul Timiș, 899 de unități locative, iar în județul Argeș, 389 de unități locative.

În acest an, în cadrul programului “Construcția de locuințe de serviciu” din cadrul ANL, au fost livrate 16 apartamente în orașul Babadag (jud. Tulcea), 16 apartamente în Dorohoi (jud. Botoșani), 16 apartamente în Orăștie (jud. Hunedoara), 30 de locuințe în Hațeg (jud. Hunedoara), 24 de apartamente în Bistrița (jud. Bistrița Năsăud), 16 apartamente în Aleșd (jud. Bihor), 16 apartamente în Ineu (jud. Arad) și 30 de apartamente în Suceava.

Alte 206 locuințe de serviciu se află în execuție efectivă în județele: Alba (22 ), Argeș (50), Călărași (30), Dolj (20), Harghita (24 ), Ilfov (30), Tulcea (10) și Vaslui (20).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În cadrul programului se construiesc și locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!