30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Energie – Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare a acordat un grant de 14 milioane de dolari către RoPower, compania de proiect pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici recent înfiinţată de Nuclearelectrica şi Nova Power & Gas – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) a acordat un grant de 14 milioane de dolari către RoPower Nuclear  (RoPower), compania de proiect pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici recent înfiinţată de Nuclearelectrica şi Nova Power & Gas.

Studiul FEED continuă studiul USTDA recent finalizat în valoare de 1,2 milioane de dolari, care a identificat amplasamente adecvate, opţiuni tehnologice şi o foaie de parcurs pentru acordarea de licenţe pentru proiectul SMR.

Avem 26 de ani de experienţă în operare nucleară la cele mai inalte standarde de siguranţă şi peste 50 de ani de experienţă în dezvoltarea industriei nucleare; avem un organism de reglementare cu experienţă şi un lanţ de aprovizionare sigur, precum şi un sistem educaţional profesionist în domeniul tehnologiei şi ingineriei...

Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) a acordat un grant de 14 milioane de dolari către RoPower Nuclear  (RoPower), compania de proiect pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici recent înfiinţată de Nuclearelectrica şi Nova Power & Gas.

Grant-ul va fi folosit pentru studiul preliminar de inginerie şi proiectare (FEED).

Analiza va include un plan de configurare a amplasamentului, o estimare bugetară şi un plan de execuţie a analizei de impact asupra mediului. Studiul FEED continuă studiul USTDA recent finalizat în valoare de 1,2 milioane de dolari, care a identificat amplasamente adecvate, opţiuni tehnologice şi o foaie de parcurs pentru acordarea de licenţe pentru proiectul SMR.

Studiul FEED va încorpora recomandările misiunii SEED a AIEA solicitată de Nuclearelectrica din august 2022.

„Acţionăm în baza angajamentului pe care preşedintele Biden l-a făcut în timpul lansării Parteneriatului pentru Infrastructură şi Investiţii Globale în iunie, când a anunţat sprijinul guvernului SUA pentru acest proiect important de dezvoltare a unei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni în România”, a declarat Enoh T. Ebong, directorul USTDA. „Mai multe agenţii guvernamentale americane şi sectorul privat din SUA lucrează în parteneriat cu România pentru a sustine atingerea obiectivelor climatice şi cele privind securitatea energetica. Împreună promovam proiecte ambiţioase şi de mare importanţă care modelează un viitor energetic mai curat şi mai sigur pentru Europa de Est şi pentru întreaga lume”.

Prima centrală bazată pe proiectul SMR al NuScale ar trebui să intre în funcţiune în Statele Unite până la sfârşitul deceniului.

În România, amplasamentul preferat este la Doiceşti, locaţia unei foste centrale pe carbune.

 „Prin acest nou grant oferit de USTDA, suntem mândri că România este recunoscută ca un partener de încredere şi cu experienţă pentru implementarea primului reactor modular mic (SMR) din Europa. Avem 26 de ani de experienţă în operare nucleară la cele mai inalte standarde de siguranţă şi peste 50 de ani de experienţă în dezvoltarea industriei nucleare; avem un organism de reglementare cu experienţă şi un lanţ de aprovizionare sigur, precum şi un sistem educaţional profesionist în domeniul tehnologiei şi ingineriei. Avem toate atuurile şi suntem pregătiţi ca împreună cu Statele Unite, ca urmare a celor peste 50 de ani de parteneriat al ţărilor noastre în domeniul nuclear, să implementăm cea mai avansată tehnologie nucleară civilă şi să promovăm beneficiile energiei nucleare ca sursă de energie accesibilă, curată, sustenabilă şi rezilientă.”, a declarat Cosmin Ghiţă, director general al Nuclearelectrica.

Centrala SMR din România ar fi prima de acest tip din Europa.

RoPower, compania de proiect SMR a Nuclearelectrica, a selectat NuScale Power OVS LLC, cu sediul în Oregon, pentru a realiza studiul FEED. Departamentul de Stat al SUA a contribuit cu fonduri pentru acordarea grantului USTDA.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!