20 C
București
luni, mai 23, 2022

Energie – Aparatul de aer condiţionat, responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodării (studiu EON) – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Aparatul de aer condiţionat este unul dintre marii consumatori de energie din casă, fiind responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodării, informează E.ON România într-un comunicat .

Astfel, clienţii companiei economisesc împreună circa 1.000.000 de kWh pe an, comparativ cu utilizarea unor aparate cu eficienţă scăzută”, susţin reprezentanţii E.ON. Potrivit reprezentanţilor companiei, pentru economii la factura de energie un consumator trebuie să aleagă un aparat de aer condiţionat cu tehnologia Inverter, să cureţe filtrele aparatului de aer condiţionat o dată la două luni şi să seteze temperatura optimă în locuinţă.

Pentru o temperatură ambientală mai scăzută de 21°C, aparatul de aer condiţionat va fi solicitat la o putere crescută şi va consuma mai multă energie electrică”, se menţionează în comunicat.

Aparatul de aer condiţionat este unul dintre marii consumatori de energie din casă, fiind responsabil pentru circa 17% din consumul anual al unei gospodării, informează E.ON România într-un comunicat .

“Potrivit unor studii realizate de Comisia Europeană, un sistem de aer condiţionat obişnuit utilizează aceeaşi cantitate de energie electrică într-o singură lună cât consumă un frigider cu congelator într-un an. De aceea, într-un context marcat de creşterea preţurilor la energie, achiziţia unui sistem cât mai eficient din punct de vedere energetic reprezintă o alegere înţeleaptă”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, înlocuirea unui aparat vechi, dar care încă funcţionează, poate părea o investiţie inutilă, însă nu este aşa. Potrivit sursei citate, se obţine un confort superior printr-o răcire performantă, iar diferenţa de bani faţă de un aparat mai puţin eficient este recuperată datorită consumului de energie mai scăzut.

“Un număr de 10.000 de clienţi casnici ai E.ON au ales, în ultimii doi ani, soluţia de răcire la cheie E.ON Cool cu aparat de aer condiţionat şi servicii tehnice incluse. Datorită tehnologiei Inverter, asigură o performanţă energetică crescută şi ajută la reducerea consumului de electricitate cu până la 33%. Astfel, clienţii companiei economisesc împreună circa 1.000.000 de kWh pe an, comparativ cu utilizarea unor aparate cu eficienţă scăzută”, susţin reprezentanţii E.ON.

Potrivit reprezentanţilor companiei, pentru economii la factura de energie un consumator trebuie să aleagă un aparat de aer condiţionat cu tehnologia Inverter, să cureţe filtrele aparatului de aer condiţionat o dată la două luni şi să seteze temperatura optimă în locuinţă.

“Temperatura pentru funcţionarea optimă a unui aparat de aer condiţionat este între 21°C şi 25°C. Pentru o temperatură ambientală mai scăzută de 21°C, aparatul de aer condiţionat va fi solicitat la o putere crescută şi va consuma mai multă energie electrică”, se menţionează în comunicat.

Totodată, este indicat ca temperatura din locuinţă să nu difere cu mai mult de 2-3°C faţă de cea de afară, cu excepţia temperaturilor extreme.

De asemenea, reprezentanţii E.ON recomandă alegerea unui aparat de aer condiţionat potrivit pentru încăpere. Astfel, acesta trebuie să aibă puterea necesară de răcire/încălzire a spaţiului respectiv. “Un aparat cu o putere prea mică va avea o durată de viaţă mai scurtă, pentru că va fi suprasolicitat să răcească/încălzească spaţiul necesar”, susţin reprezentanţii E.ON.

Pe de altă parte, aparatul trebuie să fie ferit de razele directe ale soarelui, să evite supraîncălzirea şi să nu reducă din performanţa acestuia.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. Companiile din cadrul grupului, Delgaz Grid, E.ON Energie România şi E.ON Asist Complet desfăşoară activităţi de distribuţie, de furnizare energie şi soluţii energetice, respectiv tehnice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!