28.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Energie – Asiguratorii occidentali renunță la furnizarea de servicii către navele petroliere rusești – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Acțiunile asigurătorilor occidentali ar putea submina succesul recent al Moscovei în redirecționarea livrărilor de țiței din Europa și Statele Unite către Asia, ar putea accelera declinul afacerilor sale europene și ar putea adânci deficitul mare de pe piețele energetice...

„Există o presiune continuă ca asigurătorii maritimi internaționali să nu acopere companiile de transport maritim din întreaga lume pentru transportul petrolului rusesc”, a declarat Maria Bertzeletou, analist la Signal Maritime Services, cu sediul central în Grecia, un manager de top al petrolierelor.

În timp ce companiile de asigurări cu sediul în țări care sunt mari cumpărători de petrol rusesc ar putea interveni, capacitatea lor de a acoperi riscurile potențial uriașe ale polițelor prin obținerea propriilor polițe de asigurare de la reasigurători pare să fie...

mai 25, 2022, 1:09PM GMT+0200
|
1 views

Rusia a deturnat până acum mare parte din impactul sancțiunilor asupra comerțului său cu petrol, dar industria asigurărilor amenință că va adăuga probleme în acest sens.

Asiguratorii din Europa și Statele Unite, care domină piața maritimă internațională, reduc acoperirea petrolierelor ruse, spun surse din industrie, pentru a evita încălcarea sancțiunilor impuse în urma invaziei Ucrainei de către Moscova. Chiar și navele non-ruse riscă acum să fie excluse de asigurătorii occidentali dacă transportă țiței rusesc, conform Reuters.

Acțiunile asigurătorilor occidentali ar putea submina succesul recent al Moscovei în redirecționarea livrărilor de țiței din Europa și Statele Unite către Asia, ar putea accelera declinul afacerilor sale europene și ar putea adânci deficitul mare de pe piețele energetice. Se preconizează că retragerea asiguratorilor din afacerile cu Rusia va avea loc în lunile iunie și iulie, când politicile care au fost retrase luna aceasta în așteptarea restricțiilor mai dure ale Uniunii Europene expiră complet.

„Există o presiune continuă ca asigurătorii maritimi internaționali să nu acopere companiile de transport maritim din întreaga lume pentru transportul petrolului rusesc”, a declarat Maria Bertzeletou, analist la Signal Maritime Services, cu sediul central în Grecia, un manager de top al petrolierelor. Din punct de vedere comercial, navele trebuie să aibă o asigurare de protecție și despăgubire (P&I), care acoperă cererile de răspundere civilă, inclusiv daunele și vătămările mediului.

În timp ce companiile de asigurări cu sediul în țări care sunt mari cumpărători de petrol rusesc ar putea interveni, capacitatea lor de a acoperi riscurile potențial uriașe ale polițelor prin obținerea propriilor polițe de asigurare de la reasigurători pare să fie, de asemenea, afectată.

Așa cum piața asigurărilor maritime este dominată de firme occidentale, piața globală de reasigurare este dominată de companiile americane și europene, care acum trebuie să respecte o gamă largă de sancțiuni care vizează băncile și interesele de transport maritim rusești.

Fără reasigurare, un asigurător care emite o poliță pentru un petrolier ar avea probabil nevoie de o garanție guvernamentală pentru a acoperi datorii potențiale care ar putea ajunge la miliarde de dolari. Probabil că există asigurători în Rusia care sunt capabili să emită programe de răspundere civilă și de reasigurare care ar putea fi apoi susținute de un fond suveran din China sau Rusia sau o combinație a ambelor.

În absența asigurătorilor occidentali, Rusia apelează la companiile de asigurări locale, inclusiv la furnizorul nr. 4 al țării, Ingosstrakh, potrivit a trei dintre sursele din industrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!