0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Energie – ASTĂZI – Cei mai mari jucători din energie – la Profit… – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cât de pregătită este România să facă față acestor provocări? Ce ar trebui făcut, atât de către autorități, cât și de către sectorul privat, pentru a întări reziliența energetică a țării? CONCEPT EVENIMENT Într-un astfel de context, Profit.ro își propune să aducă împreună, la aceeași masă, pentru o dezbatere consistentă pe temele semnificative ale momentului, în cadrul unei conferințe offline, oficiali și reprezentanți ai autorităților responsabile în domeniu, lideri ai companiilor active în piețele de energie, consultanți și specialiști.

Cei mai mari jucători de pe piața locală de energie se reunesc astăzi la Profit Energy.forum, într-un context în care Europa se pregătește pentru ceea ce riscă să fie cea mai grea iarnă din punct de vedere al aprovizionării cu energie din ultimii mulți ani.

La eveniment va avea un mesaj și ministrul Energiei.

Criza energetică ce se profilează amenință nu doar confortul primar al gospodăriilor populației, ci și să cauzeze intrarea în recesiune a economiei Uniunii Europene.

Asta în primul rând pe fondul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei și al războiului sancțiunilor UE-Kremlin, care pun sub semnul întrebării continuitatea livrărilor de gaze naturale ale Gazprom către continent, neputând fi exclusă posibilitatea ca acestea să fie întrerupte total.

În aceste condiții, prețurile angro la energie și gaze au ajuns la niveluri de neimaginat în urmă cu un an, iar penuria de resurse a făcut să se vorbească deschis în întreaga UE despre politici de raționalizare a consumului.

Cât de pregătită este România să facă față acestor provocări?

Ce ar trebui făcut, atât de către autorități, cât și de către sectorul privat, pentru a întări reziliența energetică a țării?

CONCEPT EVENIMENT

Într-un astfel de context, Profit.ro își propune să aducă împreună, la aceeași masă, pentru o dezbatere consistentă pe temele semnificative ale momentului, în cadrul unei conferințe offline, oficiali și reprezentanți ai autorităților responsabile în domeniu, lideri ai companiilor active în piețele de energie, consultanți și specialiști.

TEME DE DEZBATERE

Panel gaze naturale

Actualele niveluri de prețuri angro (cu excepția celor reglementate pentru casnici și CET-uri) sunt stimulative pentru producători, dar creează probleme pentru consumatori și furnizori. Cum vor evolua ele în iarna care vine și anul viitor?

În caz de criză a gazelor în UE la iarnă, căror consumatori din România li se va reduce/întrerupe aprovizionarea în baza obligațiilor convenite la nivel european?

Poate rezista România cu zero importuri de gaze rusești?

Va putea România să importe gaze din alte surse decât Federația Rusă în iarna care vine?

Cât de dezirabile mai sunt politicile guvernamentale românești de subvenționare a construirii de noi rețele de distribuție de gaze, în condițiile în care UE își propune reducerea accelerată a consumului în următorii ani, atât din rațiuni climatice, cât și geostrategice?

Panel energie electrică

Care sunt cauzele pentru care prețurile angro la energie electrică au ajuns la nivelurile enorme pe care le vedem în prezent și ce șanse sunt ca acestea să scadă sau măcar să se stabilizeze?

Ar trebui modificat designul european al pieței, prin reducerea rolului prețului marginal?

Cât de sustenabilă este actuala schemă de plafonare a prețurilor finale la energie pentru consumatori? Poate ea rezista până la primăvară? Cu ce ar putea fi înlocuită?

Ce poate și trebuie făcut pentru accelerarea implementării investițiilor în noi capacități de producție de energie electrică, precum și în întărirea rețelelor de transport și distribuție?

Va rezista sistemul energetic național la iarnă?

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!