11.1 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Energie – Astăzi începe Conferința regională sud-est europeană CIGRE – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Conferința regională sud-est europeană CIGRE are loc în perioada 18-20 octombrie 2022, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, fiind organizată de Comitetul Național Român al CIGRE (Consiliul Internaţional al Marilor Sisteme Electrice), în calitate de organizator, alături de CNTEE Transelectrica, Delgaz Grid și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași – Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, co-organizatori.

“În deschiderea Conferinței vom avea onoarea de a primi mesaje din partea autorităților centrale cu rol important în sectorul energetic, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și reprezentanți ai celor care au făcut posibil acest eveniment : Transelectrica...

Conferința regională sud-est europeană CIGRE are loc în perioada 18-20 octombrie 2022, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, fiind organizată de Comitetul Național Român al CIGRE (Consiliul Internaţional al Marilor Sisteme Electrice), în calitate de organizator, alături de CNTEE Transelectrica, Delgaz Grid și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași – Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, co-organizatori.

Ciprian Diaconu, preşedintele CIGRE România, ne-a declarat că tematica actualei ediţii este foarte generoasă, punând în discuție subiecte ale tranziției energetice, noile tehnologii de producție, transport, distribuție, stocare, regenerabile, hidrogen, orașe inteligente, provocările utilităților din energie, dar și ale mediului academic, colaborarea lor, educație, cercetare-dezvoltare.

“În deschiderea Conferinței vom avea onoarea de a primi mesaje din partea autorităților centrale cu rol important în sectorul energetic, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și reprezentanți ai celor care au făcut posibil acest eveniment : Transelectrica, Delgaz-Grid, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, firme renumite din domeniul producției de echipamente și tehnologii (General Electric, Hitachi, Siemens Energy etc.

Important este ca sub umbrela CIGRE (Consiliul Internațional al Marilor Sisteme Electrice), cea mai mare organizație profesională din domeniul energiei electrice (peste 17.000 experți pe plan mondial) și cu sprijinul Transelectrica, Delgaz, UT Gheorghe Asachi și al celorlalți parteneri, sponsori, expozanți autori de lucrări și tutoriale, să aducem împreună actorii principali și părțile interesate de prestarea unui serviciu public universal de calitate. RSEEC se adresează tinerilor, fără limită de vârstă. Studenții, doctoranzii, tineri profesioniști, trebuie integrați real în cercetare, exploatarea și dezvoltarea energeticii în deplin acord cu nevoile societății. Este important ca programele universităţilor tehnice să fie adaptate la cunoașterea de care au nevoie specialiștii ce vor fi integrați în activitățile energetice prezente și viitoare. Pentru tinerii participanți am organizat și a III-a ediție a concursului NGN la care vom premia cele mai bune lucrări”.

Detalii aici: https://www.cigre.org/event/regional-meeting/2022/RO/bucharest/cigre-regional-south-east-european-conference-rseec-2022

CIGRE este o asociație profesională dedicată găsirii de soluții. Numeroase grupuri de lucru internaționale promovează experiența și cunoașterea dobândită, CIGRE având o voce din ce în mai puternică în mediul elaboratorilor de strategii și politici energetice.

Ciprian Diaconu, CIGRE România: “Este important ca programele universităţilor tehnice să fie adaptate la cunoașterea de care au nevoie specialiștii ce vor fi integrați în activitățile energetice prezente și viitoare”

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!