12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Energie – BCR a acţionat în calitate de Deţinător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul ofertei publice de la Hidroelectrica. ”IPO-ul Hidroelectrica, care va fi listată la BVB, este o tranzacţie strategică pentru România, cu implicaţii semnificative, inclusiv prin posibilitatea promovării la statutul de Piaţă Emergentă, de la cel de Piaţă de Frontieră” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Considerăm că această ofertă a fost o oportunitate strategică, atât pentru investitorii locali, cât şi pentru cei internaţionali, să devină acţionari pentru un producător european de energie verde, care nu este doar un megatrend, ci una dintre industriile esenţiale pentru un viitor mai bun”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comericală Română.

Banca a oferit investitorilor de retail cele mai multe opţiuni de tranzacţionare: 100% digital prin George şi aplicaţia BCR Broker, prin telefon sau direct în unităţile BCR.

”IPO-ul Hidroelectrica, care va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti, este o tranzacţie strategică pentru România, cu implicaţii semnificative, inclusiv prin posibilitatea promovării la statutul de Piaţă Emergentă de către MSCI, unul dintre liderii în furnizarea de indici de referinţă la nivel global.

BCR a acţionat în calitate de Deţinător Comun al Registrului de Subscrieri în cadrul Ofertei Publice de Vânzare a Hidroelectrica, iar Erste Group Bank, grupul bancar din care Banca Comercială Român face parte, a fost  unul dintre Coordonatorii Globali ai tranzacţiei.

„Listarea Hidroelectrica bifează mai multe premiere pe piaţa de capital şi arată că Bursa de Valori Bucureşti beneficiază de o bună lichiditate a pieţei, dar şi că România este o economie cu un potenţial mare de creştere. Într-un context global marcat de incertitudine, suprasubscrierea acţiunilor de 4,7 ori reprezintă un semnal de încredere pentru Hidroelectrica. În plus, deschide un nou capitol pentru micii investitori, iar pentru noi, la BCR, este un semnal că trebuie să scalăm demersurilor de democratizare a accesului la informaţii de educaţie financiară şi dezvoltare investiţională. Ne bucurăm să fim parte din acest IPO de anvergură, atât din rolul de Codeţinători ai Registrului de Subscrieri, dar şi prin prisma faptului că Erste Group Bank AG, grupul bancar din care BCR face parte, este unul dintre Coordonatorii Globali ai acestei tranzacţii. Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru implicarea în reuşita acestui proiect, dar şi pentru consecvenţa cu care profilăm piaţa locală de capital pentru a contribui la atingerea potenţialului ţării noastre, precum şi la creşterea continuă a acestuia. Considerăm că această ofertă a fost o oportunitate strategică, atât pentru investitorii locali, cât şi pentru cei internaţionali, să devină acţionari pentru un producător european de energie verde, care nu este doar un megatrend, ci una dintre industriile esenţiale pentru un viitor mai bun”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comericală Română.

 

Banca a oferit investitorilor de retail cele mai multe opţiuni de tranzacţionare: 100% digital prin George şi aplicaţia BCR Broker, prin telefon sau direct în unităţile BCR.

Pe tranşa de retail a IPO au fost înregistrate peste 51.000 de subscrieri, un număr record, ceea ce reprezintă un nivel de suprasubscriere de 470%. IPO-ul a beneficiat şi de interesul ridicat al investitorilor instituţionali locali şi internaţionali.

 Listarea Hidroelectrica este cel mai mare IPO din România, al treilea ca mărime din Europa Centrală şi de Est până în prezent şi printre cele mai mari din Europa în acest an.

”IPO-ul Hidroelectrica, care va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti, este o tranzacţie strategică pentru România, cu implicaţii semnificative, inclusiv prin posibilitatea promovării la statutul de Piaţă Emergentă de către MSCI, unul dintre liderii în furnizarea de indici de referinţă la nivel global. România are în prezent statut de Piaţă de Frontieră, iar promovarea la Piaţă Emergentă ar însemna consolidarea încrederii investiţionale şi dezvoltarea pieţei de capital locale”, se arată în comunicatul BCR.

Investitorii retail BCR pot face tranzacţii integral digital, direct din George, prin BCR Broker. Aplicaţia permite utilizatorilor să vizualizeze în timp real informaţiile de pe BVB şi asigură posibilitatea unei monitorizări şi evaluări permanente a portofoliului de instrumente financiare.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, cu un portofoliu 100% regenerabil. Compania va fi inclusă în indicele BET din prima zi de tranzacţionare la BVB, pe 12 iulie, după ce Fondul Proprietatea, administrat de Franklin Templeton, a acumulat 1,9 miliarde de euro din vânzarea integrală a pachetului de 19,94% din acţiunile Hidroelectrica.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!