5.8 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Energie – Berlinul se pregătește pentru o eventuală naționalizare a Gazprom Germania, din care face parte și unul din principalii importatori de gaze rusești din România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Firma din România se află pe lista celor peste 30 de companii energetice occidentale sancționate de către Federația Rusă ca măsură de retaliere împotriva sancțiunilor vestice care i-au fost aplicate pentru agresiunea sa militară asupra Ucrainei...

Prețurile la gaze naturale în Europa au crescut semnificativ săptămâna trecută, după ce gigantul energetic de stat al Rusiei, Gazprom, a anunțat că va închide conducta Nord Stream 1, cea mai mare infrastructură de gaze din Europa, timp de trei zile, de la sfârșitul lunii august.

Lucrările de întreținere neprogramate la conducta Nord Stream 1, care trece din Rusia până în Germania prin Marea Baltică, adâncesc o dispută privind gazele dintre Rusia și Uniunea Europeană și amplifică atât riscul unei recesiuni, cât și al penuriei în timpul iernii.

Guvernul de la Berlin a înființat un holding pentru a realiza o posibilă naționalizare a Gazprom Germania, afacerea cu energie abandonată de compania Gazprom din Rusia în luna aprilie, a informat duminică Welt am Sonntag, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Autoritatea de reglementare a energiei din Germania a declarat în aprilie că va administra compania – o afacere de comercializare, stocare și transport de gaze – în interesul Germaniei și al Europei, până la finalul lunii septembrie.

Sub denumirea de Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), holdingul este responsabil pentru investițiile companiei, a relatat ziarul, citând un document guvernamental.

Doi avocați de la firma de avocatură CMS Hasche Sigle sunt directori generali, a adăugat publicația.

Unul dintre cei mai importanți importatori de gaze naturale rusești din România, WIEE România SRL, are ca asociat unic direct Gazprom Schweiz AG din Elveția, parte a Gazprom Germania.

Firma din România se află pe lista celor peste 30 de companii energetice occidentale sancționate de către Federația Rusă ca măsură de retaliere împotriva sancțiunilor vestice care i-au fost aplicate pentru agresiunea sa militară asupra Ucrainei.

Prețurile la gaze naturale în Europa au crescut semnificativ săptămâna trecută, după ce gigantul energetic de stat al Rusiei, Gazprom, a anunțat că va închide conducta Nord Stream 1, cea mai mare infrastructură de gaze din Europa, timp de trei zile, de la sfârșitul lunii august. Lucrările de întreținere neprogramate la conducta Nord Stream 1, care trece din Rusia până în Germania prin Marea Baltică, adâncesc o dispută privind gazele dintre Rusia și Uniunea Europeană și amplifică atât riscul unei recesiuni, cât și al penuriei în timpul iernii.

Gazprom a declarat vineri că oprirea este determinată de faptul că singurul compresor al conductei rămas în funcțiune necesită întreținere. Fluxurile de gaze prin conducta Nord Stream 1 vor fi suspendate pentru o perioadă de trei zile, de la 31 august până la 2 septembrie.

Gazprom a mai spus că livrările de gaze vor fi reluate cu un volum de 33 de milioane de metri cubi pe zi, când lucrările de întreținere vor fi finalizate, ”cu condiția să nu fie identificate defecțiuni”.

Anunțul închiderii temporare vine în timp ce guvernele europene se străduiesc să umple depozitele subterane cu gaze naturale, în încercarea de a avea suficient combustibil pentru a menține încălzirea locuințelor în următoarele luni.

Rusia a redus drastic livrările de gaze naturale către Europa în ultimele săptămâni, în special către Germania, fluxurile prin conducta Nord Stream 1 funcționând în prezent la doar 20% din volumul convenit.

Moscova a acuzat anterior echipamentele defecte și sosirea întârziată a acestora, după lucrări de întreținere, pentru scăderea bruscă a aprovizionării cu gaze. Germania, însă, consideră că reducerea aprovizionării este o manevră politică menită să semene incertitudine în UE și să crească prețurile energiei, pe fondul atacului Kremlinului împotriva Ucrainei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!