4.4 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Bruno Le Maire, Franţa: Întreruperea totală a gazelor din Rusia este scenariul „cel mai probabil” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cu aproximativ 17% din livrările sale provenite din Rusia, Franţa este mai puţin dependentă de gazele ruseşti decât unii dintre vecinii săi, dar guvernul a pregătit planuri de urgenţă.

Ministrul a spus că guvernul francez lucrează pentru a identifica firmele care ar trebui să beneficieze de protecție prioritară, în caz de întrerupere a aprovizionării.

„Înseamnă să privim într-un mod foarte specific fiecare companie, fiecare zonă de angajare; care sunt companiile care ar trebui să-și reducă consumul de energie și care sunt cele care nu pot”.

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a avertizat ieri că există șanse mari ca Moscova să oprească total livrările de gaz către Europa.

„Să ne pregătim pentru o întrerupere totală a gazului rusesc; astăzi aceasta este cea mai probabilă opțiune”, a declarat Le Maire pentru Rencontres Economiques, un eveniment axat pe economie din orașul Aix-en-Provence, din sud.

Cu aproximativ 17% din livrările sale provenite din Rusia, Franţa este mai puţin dependentă de gazele ruseşti decât unii dintre vecinii săi, dar guvernul a pregătit planuri de urgenţă. Dar o întrerupere este deosebit de problematică acum, deoarece producţia de energie nucleară a Franţei ar avea dificultăţi să acopere necesarul, deoarece multe reactoare sunt în prezent oprite pentru întreţinere.

Ministrul a spus că guvernul francez lucrează pentru a identifica firmele care ar trebui să beneficieze de protecție prioritară, în caz de întrerupere a aprovizionării.

Le Maire a spus că prima linie de apărare este ca gospodăriile şi întreprinderile să reducă consumul de energie, apoi construirea unei noi infrastructuri, precum o centrală plutitoare, care va fi capabilă să regazifice transporturile de gaze naturale lichefiate din străinătate.

Mai drastic, guvernul evaluează, de asemenea, companie cu companie, pentru a vedea care poate fi forţată să reducă producţia pentru a economisi energie, dacă va fi necesar, a spus Le Maire. „Trebuie să pregătiți și planuri de reducere a sarcinii, noi o facem”, a spus el reporterilor mai târziu. „Înseamnă să privim într-un mod foarte specific fiecare companie, fiecare zonă de angajare; care sunt companiile care ar trebui să-și reducă consumul de energie și care sunt cele care nu pot”.

Le Maire l-a menționat pe Saint-Gobain, un mare producător de materiale de construcții, ca exemplu de companii care nu ar trebui să fie private de alimentare cu gaz, nici măcar în caz de urgență. El a subliniat posibilele daune aduse echipamentelor de producție și riscul de consecințe asupra mediului.

„Trebuie să anticipăm și să ne punem în ordine de luptă de acum”, a spus el.

Guvernul francez a propus o serie de măsuri pentru a gestiona posibilele întreruperi ale aprovizionării cu gaze, inclusiv acordându-și puterea de a rechiziționa centrale electrice pe gaz. Proiectul de lege va fi dezbătut săptămâna viitoare în Adunarea Națională a Franței.

 

 

 

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!