12.2 C
București
vineri, mai 20, 2022

Energie – Ciolacu: În această săptămână, legea offshore va fi depusă la Parlament – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

“În seara aceasta, la ora 20,00 – dânsul aterizează, mâine dimineaţă, la ora 9,00 – vom avea o nouă întâlnire cu premierul şi, cum am promis, împreună cu domnul prim-ministru şi domnul preşedinte Kelemen Hunor, în această săptămână, lege offshore va fi depusă.

Dacă noi am fi făcut o lege ca lumea în 2017, atunci probabil că în 2023-2024 puteam să începem exploatarea”, afirma Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, statul român va încasa la buget în jur de 60, 62,64%, iar investitorii, diferenţa, de 40, 36, 37, cât va ieşi din aceste calcule, prin diferenţă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a anunţat că proiectul legii offshore va fi depus în Parlament în această săptămână, menţionând că joi dimineaţă va fi o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă şi vicepremierul Kelemen Hunor pe această temă, potrivit Agerpres.

Întrebat la Parlament de ce legea offshore nu a fost încă depusă la Parlament, liderul PSD a menţionat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, este plecat din România.

“În seara aceasta, la ora 20,00 – dânsul aterizează, mâine dimineaţă, la ora 9,00 – vom avea o nouă întâlnire cu premierul şi, cum am promis, împreună cu domnul prim-ministru şi domnul preşedinte Kelemen Hunor, în această săptămână, lege offshore va fi depusă.

El a spus că va fi un proiect din care statul român va câştiga.

“Este normal să încurajăm această investiţie şi vom veni cu un proiect în care statul român va câştiga. Proporţia va fi 60% la 40%”, a explicat liderul PSD.

Marţi, vicepremierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, preciza că liderii coaliţiei de guvernare ar putea cădea de acord cel mai probabil vineri asupra proiectului legii offshore.

“Am discutat şi astăzi despre legea offshore. Se întoarce Popescu (ministrul Energiei – n.r.) din Israel şi vom semna, liderii coaliţiei, probabil vineri şi depunem proiectul de lege. Merge proiectul de lege în Parlament. (…) Nu e vorba de estimări. Dacă noi am fi făcut o lege ca lumea în 2017, atunci probabil că în 2023-2024 puteam să începem exploatarea”, afirma Kelemen Hunor.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, recent,  că legea offshore va fi asumată de coaliţia de guvernare şi promovată ca iniţiativă legislativă în Parlament. Potrivit acestuia, statul român va încasa la buget în jur de 60, 62,64%, iar investitorii, diferenţa, de 40, 36, 37, cât va ieşi din aceste calcule, prin diferenţă.

 ”Eu am spus încă din urmă cu doi ani de zile, sunt colegi în Parlament, în special de la USR, care nu au înţeles acest lucru, propunerea de lege offshore va fi asumată prin lege în Parlament, prin depunerrea unei legi în Parlament. La nivelul coaliţiei se lucrează la o formulă de modificare a legii offshore”, a spus ministrul. Virgil Popescu a precizat că ”legea offshore va fi o iniţiativă asumată în Parlament de întreaga coaliţiei de guvernare”. ”Statul român va încasa la bugetul de stat în jur de 60, 62,64%, vedem cum va ieşi din toate calculele. Este un procent aproximativ, dar minimum 60% din aceste exploatări din Marea Neagră, din taxele şi impozitele care se vor vărsa la bugetul de stat de către operatorii din Marea Neagră, iar investitorii, diferenţa, 40, 36, 37, cât va ieşi din aceste calcule, prin diferenţă”, a mai spus el. MInistrul a precizat că speră ca legea să fie foarte repede adoptată. ”Fiind asumată de coaliţia de guvernare, dorim să intrăm în Parlament cu ea săptămâna viitoare”, a menţionat Popescu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!