30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Energie – Ciolacu: Mi-aş dori să am parte de o propunere a ministrului Popescu privind ordonanţa pe energie; nu sunt fan al ministrului – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, luni, că aşteaptă o propunere din partea ministrului Virgil Popescu în privinţa ordonanţei pe energie, menţionând că, “de obicei”, politica în domeniu o face ministrul de resort.

“Cel mai important este să avem o propunere a coaliţiei acceptată, îmi doresc foarte mult în continuare să am parte şi eu de o propunere a domnului ministru al Energiei şi să o discutăm cu toţii, fiindcă politica în energie de obicei o face ministrul Energiei...

(…) Mi-aş dori, cred că şi dumneavoastră v-aţi dori, să citesc şi eu o propunere a domnului ministru al Energiei”, a afirmat Ciolacu, la Parlament, întrebat dacă PSD are o propunere de preţ fix pentru energia electrică de anul viitor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, luni, că aşteaptă o propunere din partea ministrului Virgil Popescu în privinţa ordonanţei pe energie, menţionând că, “de obicei”, politica în domeniu o face ministrul de resort.

El a adăugat că poate spune “cu toată tăria” că nu este “un fan al ministrului Energiei”.

“Cel mai important este să avem o propunere a coaliţiei acceptată, îmi doresc foarte mult în continuare să am parte şi eu de o propunere a domnului ministru al Energiei şi să o discutăm cu toţii, fiindcă politica în energie de obicei o face ministrul Energiei. (…) Mi-aş dori, cred că şi dumneavoastră v-aţi dori, să citesc şi eu o propunere a domnului ministru al Energiei”, a afirmat Ciolacu, la Parlament, întrebat dacă PSD are o propunere de preţ fix pentru energia electrică de anul viitor.

El a mai spus, întrebat pe această temă, că nu vor fi creşteri ale preţurilor la energie anul viitor.

“Categoric, nu. A rămas cel de 0,68 şi 0,8 (lei – n.r.). Citeam ce a decis Parlamentul României prin decembrie 1989 să aibă un tarif fix de 0,65 pe kwh. Acum avem un 0,68 după 32 de ani”, a adăugat liderul PSD, potrivit Agerpres.

Ciolacu a susţinut că decizia va fi luată în coaliţie.

“Haideţi să luăm decizia în coaliţie, să venim cu ceva sustenabil. Eu îmi doresc să venim pe o perioadă mai lungă, până în anul 2025”, a mai spus liderul PSD, întrebat dacă în cazul marilor operatori economici este posibil ca preţul să rămână de 1,3 lei pe kwh.

Întrebat dacă, după demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, va cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, Ciolacu a spus: “Modul meu de a funcţiona nu este acesta şi îmi cer scuze dacă deranjez pe cineva”.

“Eu cred că începem să trăim într-o României normală şi aşezată instituţional, cu fiecare ce atribuţii are, conform Constituţiei. Să respectăm acest lucru. Eu trocuri că îl vreau afară pe nu ştiu care pentru că nu ştiu care a fost dat, cred că sunt lucruri… Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei. Acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

În 17 octombrie, liderul PSD Marcel Ciolacu declara, în privinţa ordonanţei de urgenţă privind energia, că aşteaptă o soluţie de reglementare de la Comisia Europeană, menţionând că doreşte ca prevederile acestui act normativ să fie prelungite până în 2025.

Ordonanţa de urgenţă 119/2022 privind energia a fost adoptată cu modificări de Senat pe 27 septembrie, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. În prezent, OUG 119/2022 se află la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!