1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Ciucă: Ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi merge în sensul proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Premierul Nicolae Ciucă susţine că ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi merge, din punct de vedere strategic, în sensul deja proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică.

“La nivel strategic, ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi, reducerea dependenţelor de actorii care ne atacă valorile, merge în sensul deja proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică.

Transformarea energetică este una dintre schimbările strategice esenţiale în actualul context”, a declarat premierul, prezent vineri la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum, potrivit Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă susţine că ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi merge, din punct de vedere strategic, în sensul deja proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică.

“La nivel strategic, ruperea de sursele ruseşti de hidrocarburi, reducerea dependenţelor de actorii care ne atacă valorile, merge în sensul deja proiectat la nivel euro-atlantic pentru tranziţia energetică. În termen scurt şi mediu, ea determină diversificarea surselor, avansul tehnologic şi reorientarea economico-investiţională într-o multitudine de domenii. Mai mult, acest tip de urgenţe determină apropierea poziţiilor în materie de politici energetice între statele membre. Transformarea energetică este una dintre schimbările strategice esenţiale în actualul context”, a declarat premierul, prezent vineri la cea de-a VI-a ediţie a Black Sea and Balkans Security Forum, potrivit Agerpres.

El a menţionat că România a pus accent pe consolidarea interconectărilor şi diversificarea mixului energetic, prin dezvoltarea unor noi proiecte de producţie, inclusiv nuclear şi gaze naturale.

“România a pus constant accent pe continuarea dezvoltării proiectelor de infrastructură, în special consolidarea interconectărilor şi diversificarea mixului energetic, prin dezvoltarea unor noi proiecte de producţie, inclusiv nuclear şi gaze naturale. Suntem bine poziţionaţi pentru tranziţia la un model de dezvoltare bazat pe consum energetic sustenabil, iar proiectele comune energetice şi tehnologice cu partenerul strategic american s-au dovedit o dată în plus o viziune benefică României. Devine cel puţin la fel de important efortul şi mesajul comunităţii euro-atlantice de susţinere fermă a respectării dreptului internaţional, a valorilor şi principiilor democratice şi de respingere a revizionismului, a sferelor de influenţă şi a politicii de putere”, a menţionat premierul.

Nicolae Ciucă a subliniat că rezilienţa informaţională este “esenţială pentru coeziunea trans-atlantică”, în contextul în care agresiunea din Ucraina “a fost însoţită şi de exacerbarea propagandei”.

“Într-un context global de competiţie între democraţii şi autocraţii şi în realitatea geopolitică impusă de provocarea rusă în Ucraina, rezilienţa informaţională este esenţială pentru coeziunea transatlantică. Agresiunea din Ucraina a fost însoţită şi de exacerbarea propagandei, iar Rusia nu este singurul actor cu astfel de recursuri. România este profund ancorată într-un sistem de securitate şi solidaritate euro-atlantică, care s-a dovedit până în clipa de faţă de neclintit, fiind angajată în eforturile comune de creştere a rezilienţei naţionale, sociale a mass-media. Devine esenţială transmiterea acestor interese, valori şi preocupări, împreună cu partenerii şi aliaţii euro-atlantici şi partenerii cu interese împărtăşite în plan global. Aceasta este temelia reaşezării lumii globale, care să menţină valorile şi modul de viaţă liber şi democratic, cu care a trăit generaţia noastră, de care dorim să se bucure şi copiii noştri”, a precizat Nicolae Ciucă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!