3.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022

Energie – Compania Națională a Uraniului a intrat în insolvență – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Compania Națională a Uraniului (CNU), controlată integral de stat prin Ministerul Energiei, a intrat în insolvență, la solicitarea Tinmar Energy SA din grupul omonim controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, unul dintre cei mai importanți furnizori independenți de energie electrică din România. Vum a anunțat anterior Profit.ro, activitatea la mina de uraniu Crucea a fost oprită, ca urmare a epuizării zăcământului, iar licența de concesionare a resurselor de uraniu de la Tulgheș-Grințieș a fost preluată de către Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare Cernavodă. "În cazul în care debitoarea nu depune la dosar, în termen de 10 zile de la pronunțarea prezentei hotărâri, o declarație prin care să-și manifeste intenția de reorganizare... De altfel, încă din primăvară, un document guvernamental arăta că CNU va fi lichidată, întrucât nu are banii necesari pentru a rambursa ajutoarele de stat de peste 178 milioane lei primite începând cu 2016 și declarate ilegale de către Comisia Europeană, societatea elaborând încă din ianuarie anul acesta un plan de lichidare.

Compania Națională a Uraniului (CNU), controlată integral de stat prin Ministerul Energiei, a intrat în insolvență, la solicitarea Tinmar Energy SA din grupul omonim controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, unul dintre cei mai importanți furnizori independenți de energie electrică din România. Tinmar a cerut insolvența CNU și anul trecut, însă fără succes.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Decizia de acum a instanței de judecată vine după ce CNU a rămas fără active și operațiuni.

Vum a anunțat anterior Profit.ro, activitatea la mina de uraniu Crucea a fost oprită, ca urmare a epuizării zăcământului, iar licența de concesionare a resurselor de uraniu de la Tulgheș-Grințieș a fost preluată de către Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare Cernavodă.

În plus, tot Nuclearelectrica a preluat de la CNU activele aferente liniei de procesare tehnică a concentratului de uraniu a Uzinei de Rafinare E – Sucursala Feldioara.

“În cazul în care debitoarea nu depune la dosar, în termen de 10 zile de la pronunțarea prezentei hotărâri, o declarație prin care să-și manifeste intenția de reorganizare, (…) urmează a opera ridicarea de drept a dreptului de administrare – constând în dreptul de a-și conduce activitatea, de a-și administra bunurile din avere și de a dispune de acestea, situație în care conducerea integrală a activității debitoarei revine administratorului judiciar”, se menționează în decizia judecătorului.

De altfel, încă din primăvară, un document guvernamental arăta că CNU va fi lichidată, întrucât nu are banii necesari pentru a rambursa ajutoarele de stat de peste 178 milioane lei primite începând cu 2016 și declarate ilegale de către Comisia Europeană, societatea elaborând încă din ianuarie anul acesta un plan de lichidare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!