24.2 C
București
duminică, august 14, 2022

Energie – Compania portugheză GreenVolt cumpără parcul solar de 45 MWp al Samsung din jud. Giurgiu – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania portugheză GreenVolt cumpără parcul solar de 45 MWp al Samsung din jud.

Producătorul de energie regenerabilă GreenVolt a cumpărat un parc fotovoltaic de 45 MWp în România, evaluat la 83 de milioane de euro (87 de milioane de dolari).

Parcul fotovoltaic, finalizat în 2012, se află în Slobozia, județul Giurgiu, și este deținut de Samsung C&T Corporation, LSG Building Solutions și Green Source Consulting.

mai 19, 2022, 7:15AM GMT+0200
|
15 views

Georgiana Costea
Actualitate
I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Producătorul de energie regenerabilă GreenVolt a cumpărat un parc fotovoltaic de 45 MWp în România, evaluat la 83 de milioane de euro (87 de milioane de dolari). 

Parcul fotovoltaic, finalizat în 2012, se află în Slobozia, județul Giurgiu, și este deținut de Samsung C&T Corporation, LSG Building Solutions și Green Source Consulting. Achiziția a fost realizată de compania portugheză prin subsidiarele GreenVolt V-Ridium Solar 45 și V-Ridium Renewables.

Potrivit companiei, o parte din energia produsă în parc va fi vândută pe piață, în timp ce alte venituri vor fi direcționate către certificatele verzi, valabile până în 2031. Majoritatea acestor certificate verzi sunt contractate în euro, alături de compania E.ON.

“Această achiziție marchează un alt pas în strategia de creștere definită de GreenVolt. LIONS Park ne consolidează capacitatea de generare din surse regenerabile, deschizând o gamă largă de posibilități pentru comercializarea acestui tip de energie”, a declarat CEO-ul GreenVolt, Joao Manso Neto.

GreenVolt se așteaptă să optimizeze rentabilitatea financiară a parcului din Giurgiu, prin stabilirea unui potențial acord bilateral de vânzare a energiei electrice nereglementate (PPA) și prin optimizarea managementului operațional al parcului.

Anul trecut, GreenVolt s-a extins pe piețele din Bulgaria, România și Italia prin preluarea V-Ridium, un dezvoltator polonez de surse regenerabile care se concentra pe Polonia, Grecia, Italia și Franța.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!