4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Energie – Compania Publică de Electricitate a Greciei are în plan să se extindă în România și Bulgaria și să intre pe piața telecomunicațiilor – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... În general, planul nostru de investiții pentru restul anului 2021 este de așteptat să fie finanțat în principal prin fluxuri de numerar operaționale și datorie, în timp ce planul nostru de investiții între 2022 și 2024 este de așteptat să fie finanțat în principal din fluxurile noastre de numerar operaționale... În ceea ce privește telecomunicațiile, este prevăzută o investiție de 680 de milioane de euro între 2022 și 2026, pentru valorificarea infrastructurii existente, cu un cost redus, dezvoltarea rapidă a unei platforme naționale de infrastructură de fibră optică și afirmarea PPC ca principal furnizor național pentru accesul angro la fibră optică și conexiuni de date de mare viteză către gospodăriile și companiile din toată Grecia... „Acest lucru este susținut și de suprafețele extinse de teren aflate în proprietatea noastră, de know-how-ul nostru puternic în proiectarea, construirea, operarea și gestionarea activelor de energie regenerabilă, accesul și capacitatea noastră de a încheia contracte corporative în cadrul grupului, infrastructura crucială existentă la scară largă și poziția geografică favorabilă a Greciei..

„Sursele regenerabile de energie vor fi cel mai important element al creșterii accelerate a cheltuielilor noastre de capital și planul este să reprezinte aproximativ 55,0% din investițiile noastre totale pentru perioada 2022 – 2026”, se arată în buletinul informativ.

„Acest lucru este susținut și de suprafețele extinse de teren aflate în proprietatea noastră, de know-how-ul nostru puternic în proiectarea, construirea, operarea și gestionarea activelor de energie regenerabilă, accesul și capacitatea noastră de a încheia contracte corporative în cadrul grupului, infrastructura crucială existentă la scară largă și poziția geografică favorabilă a Greciei. În plus, datorită disponibilității în creștere a finanțării ESG și a profilului pozitiv de profitabilitate de care ne bucurăm în legătură cu activitățile noastre legate de SRE, nu trebuie să ne bazăm pe subvenții pentru a realiza acest proiect. În general, planul nostru de investiții pentru restul anului 2021 este de așteptat să fie finanțat în principal prin fluxuri de numerar operaționale și datorie, în timp ce planul nostru de investiții între 2022 și 2024 este de așteptat să fie finanțat în principal din fluxurile noastre de numerar operaționale, dintr-o parte din veniturile din vânzarea cotei de 49,0% deținută la compania de distribuție HEDNO, din emiterea de datorie și din veniturile majorării capitalului social”.

Există și o mențiune specială cu privire la investițiile în Balcani și pătrunderea pe piața telecomunicațiilor. Mai exact, se prevede o extindere în producția și furnizarea de energie în România și Bulgaria, și anume:

„Potențialul surselor regenerabile de energie pe piețele din România și Bulgaria este de așteptat să aibă un ritm de creștere de circa 8,0%, respectiv 15,0% pe an, până în 2030. În plus, până în 2030, în România se preconizează creșterea capacității cu aproximativ 6,0 GW, în timp ce valoarea corespunzătoare pentru Bulgaria este de 3,0 GW. Această expansiune internațională devine semnificativ mai atractivă prin interconectarea rețelelor din Grecia, Bulgaria și România sub forma unei infrastructuri de distribuție bine dezvoltate”.

În ceea ce privește telecomunicațiile, este prevăzută o investiție de 680 de milioane de euro între 2022 și 2026, pentru valorificarea infrastructurii existente, cu un cost redus, dezvoltarea rapidă a unei platforme naționale de infrastructură de fibră optică și afirmarea PPC ca principal furnizor național pentru accesul angro la fibră optică și conexiuni de date de mare viteză către gospodăriile și companiile din toată Grecia. Până în 2030, PPC are ca țintă să ajungă la o bază de clienți de aproximativ 1 milion de persoane, la venituri de 120 de milioane de euro și la profituri operaționale de aproximativ 100 de milioane de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!