35.2 C
București
luni, august 8, 2022

Energie – CONFIRMARE – Asociația Administratorilor de Fonduri din România și-a ales noul Consiliu Director pentru următorii trei ani – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cele 27 de companii membre ale Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF) au decis marți componența noului Consiliu Director care, în baza mandatului primit, vor reprezenta industria de asset management locală în relația cu instituțiile...

În ciuda contextului economic intern și internațional volatil din ultimii doi ani, industria fondurilor de investiții din România și-a consolidat trendul ascendent, la finalul lui 2021 înregistrându-se o creștere record a numărului de investitori.

Conform ultimelor date făcute publice de Asociația Administratorilor de Fonduri, nivelul activelor administrate de membrii asociației a fost de aproape 50 de miliarde de lei.

Cele 27 de companii membre ale Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF) au decis marți componența noului Consiliu Director care, în baza mandatului primit, vor reprezenta industria de asset management locală în relația cu instituțiile, autoritățile statului și publicul larg, până în mai 2025. Horia Gustă, președintele în exercițiu al Consiliului Director AAF, a fost reales în funcție, pentru un mandat  de trei ani, potrivit unui comunicat.

Informațiile au fost prezentate, ieri, în exclusivitate de Financial Intelligence. 

Noul Consiliu Director ales ieri cu majoritate de voturi este format din: Horia Gustă, președinte, director CASS SAI Muntenia Invest, Cristian Vasile Pascu, director general executiv adjunct BCR, vicepreședinte, Aurel Bernat, CEO BT Asset Management, Mihai Purcărea, CFA, CEO BRD Asset Management, Răzvan Szilagyi, CFA, CEO Raiffeisen Asset Management, Dan Popovici, CEO OTP Asset Management, Călin Meteș, Deputy CEO Investments Franklin Templeton Romania / Deputy PM Fondul Proprietatea.

”Încrederea acordată de membrii Asociației pentru un nou mandat ca președinte al Consiliului Director mă onorează și responsabilizează și mai mult. Alături de ceilalți membri ai  Consiliului Director, ne propunem să creștem rolul pe care AAF îl are pe piața fondurilor de investiții, acela de a fi un partener de încredere pentru toți actorii implicați și de a facilita accesul cât mai multor participanți la piața de capital. Vom continua proiectele care au ca scop o mai bună înțelegere a industriei, a produselor și profesioniștilor din industriei. Tocmai am lansat ediția pe 2022 a proiectului nostru ”Economisește inteligent”, prin care vom pune accent pe explicarea beneficiilor pe care le aduce o investiţie diversificată în fondurile de investiţii. Climatul economic actual este unul destul de dificil, de aceea considerăm cu atât mai important ca oamenii să știe cum să-și protejeze economiile și cum să-și investească banii pentru a produce bunăstare”, a declarat Horia Gustă, președintele AAF.

În ciuda contextului economic intern și internațional volatil din ultimii doi ani, industria fondurilor de investiții  din România și-a consolidat trendul ascendent, la finalul lui 2021 înregistrându-se o creștere record a numărului de investitori. Conform ultimelor date făcute publice de Asociația Administratorilor de Fonduri, nivelul activelor administrate de membrii asociației a fost de aproape  50  de miliarde de lei.

Felicit noii membri ai Consiliului Director și salut realegerea lui Horia Gustă în funcția de președinte.  Ultimii doi ani au adus schimbări importante pe piața de profil, iar efectul acestor schimbări s-a văzut cel mai bine în creșterea semnificativă a numărului de investitori și a activelor fondurilor de investiții”, a declarat Jan Pricop, director executiv AAF.

Asociația Administratorilor de Fonduri (A.A.F.) este organizația profesională independentă neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de plasament Colectiv (O.P.C) din România care reunește 18 societăți de administrare a investițiilor (S.A.I.) și administratorii de fonduri de investiții alternative (AFIA), care administrează 88 de fonduri deschise de  investiții (O.P.C.V.M.) și 32 de fonduri de investiții alternative, 4 Fonduri de Investiții Alternative autoadministrate, Fondul Proprietatea și 4 bănci depozitare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!