13.9 C
București
vineri, mai 20, 2022

Energie – Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat valoarea planului de investiţii pentru 2022 la 750,5 mil. lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Electrica (EL), distribuitor şi furnizor de energie electrică la care statul român prin Ministerul Energiei are 49%, a anunţat că administratorii societăţii au aprobat pe 15 aprilie valoarea consolidată a Planului de Investiţii (CAPEX) al grupului pentru 2022, în sumă totală de 750,5 mil.

lei reprezintă planul financiar anual 2022 al filialei de distribuţie Distribuţie Energie Electrică România SA în ceea ce priveste investiţiile.

lei reprezintă planul financiar anual 2022 al Electrica Furnizare SA, în timp ce 3,6 mil.

Electrica (EL), distribuitor şi furnizor de energie electrică la care statul român prin Ministerul Energiei are 49%, a anunţat că administratorii societăţii au aprobat pe 15 aprilie valoarea consolidată a Planului de Investiţii (CAPEX) al grupului pentru 2022, în sumă totală de 750,5 mil. lei, potrivit unui raport publicat la bursă.

Din această valoare, suma de 689 mil. lei reprezintă planul financiar anual 2022 al filialei de distribuţie Distribuţie Energie Electrică România SA în ceea ce priveste investiţiile. Suma de 47,2 mil. lei reprezintă planul financiar anual 2022 al Electrica Furnizare SA, în timp ce 3,6 mil. lei reprezintă planul financiar anual 2022 al Electrica Serv SA în ceea ce priveşte partea financiară a planului individual de investiţii.

Electrica şi-a bugetat pentru 2022 pierderi de 342 milioane de lei, comparativ cu pierderile de 553 milioane de lei înregistrate în anul precedent, în timp ce veniturile ar urma să se majoreze cu 50%, la 11 miliarde de lei.

Spre comparaţie, compania a încheiat anul 2021 cu pierderi de 553 milioane de lei (110 mil. euro) la nivel consolidat, faţă de un profit net de 388 mil. lei în anul precedent, la venituri de 7,2 mld. lei, plus 10%, potrivit raportului anual.

Astfel, potrivit bugetului de venituri şi cheltuileli supus votului acţionarilor pe pentru AGA din 20 aprilie, Electrica ar urma să înregistreze pierderi pentru al doilea an consecutiv ca urmare a preţurilor ridicate la energie electrică.

Cheltuielile cu energia electrică şi gaze naturale achiziţionate sunt bugetate de la 8,7 mld. lei, plus 53%.

Costurile cu energia şi gazele naturale achiziţionate pentru activitatea de furnizare sunt estimate să crească cu aproximativ 2,6 mld. lei, în principal în urma majorării preţului de achiziţie a energiei electrice în medie cu 88%, efect uşor redus de scăderea cantităţii de energie electrică bugetată a fi achiziţionată în cursul anului 2022.

Electrica are 3,2 mld. lei capitalizare, iar în 2022 acţiunile au minus 8% pe o Bursă în creşrere cu 0,04%, arată datele BVB.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!