3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Cristina BĂDICĂ, Asociația Energia Inteligentă: Companiile ar trebui să-și planifice investițiile, analizând atent ce obligații au vizavi de pachetul Fit for 55 și de taxonomie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fondul pentru modernizare sprijina 10 state membre ale UE cu venituri mai mici în tranziția lor către neutralitatea climatică, ajutându-le să își modernizeze sistemele energetice și să își îmbunătățească eficiența energetică, a spus Cristina BĂDICĂ...

Prin pachetul Fit for 55, investițiile în gaze naturale sunt eliminate, nu mai sunt eligibile decât într-o excepție ce ține de securitatea națională și tot prin acest pachet este numit acel principiu do no significant harm, a mai spus Cristina BĂDICĂ:”Alte modificări sunt legate de faptul că sunt adăugate încă trei state membre și bugetul este crescut de la 2% din nivelul tranzacțiilor de certificate de carbon cu încă 2,5%.

Practic, prin includerea a încă trei state membre, cam toate țările pierd din procentaj, inclusiv România, și ceea ce este de reținut este că, practic, 2023 rămâne un an important în care încă mai putem finanța gaze naturale.

Fondul pentru modernizare sprijina 10 state membre ale UE cu venituri mai mici în tranziția lor către neutralitatea climatică, ajutându-le să își modernizeze sistemele energetice și să își îmbunătățească eficiența energetică, a spus Cristina BĂDICĂ, Director, Direcția Fonduri Europene în Asociația Energia Inteligentă, la cea de-a patra ediție a evenimentului FORUMUL GAZELOR NATURALE: Criza Energetică – Risc sau Oportunitate pentru FIT FOR 55, organizat de Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociația Energia Inteligentă, pe 9 noiembrie 2022.

Ea a detaliat: “ Ca idee, la sfârșitul lui 2020, Cehia avea deja un document programatic în care enumera domeniile prioritare și neprioritare, iar până 2021, în primăvară, deja lansa apelul pentru cogenerare, sistemul de termoficare și surse regenerabile de energie.

Până la sfârșitul anului 2021, deja Polonia și Ungaria aveau lansate apeluri pentru pompe de căldură și pentru comunități energetice, un concept interesant care în România nu a fost acoperit de nicio sursă de finanțare.

În România, abia în mai anul curent a fost adoptată Ordonanța care reglementează fondul de modernizare, mai precis sunt stabilite opt domenii prioritare și domeniile neprioritare nu sunt specificate, dar gazele naturale sunt finanțate din această categorie numită neprioritare”.

Prin pachetul Fit for 55, investițiile în gaze naturale sunt eliminate, nu mai sunt eligibile decât într-o excepție ce ține de securitatea națională și tot prin acest pachet este numit acel principiu do no significant harm, a mai spus Cristina BĂDICĂ:”Alte modificări sunt legate de faptul că sunt adăugate încă trei state membre și bugetul este crescut de la 2% din nivelul tranzacțiilor de certificate de carbon cu încă 2,5%. Practic, prin includerea a încă trei state membre, cam toate țările pierd din procentaj, inclusiv România, și ceea ce este de reținut este că, practic, 2023 rămâne un an important în care încă mai putem finanța gaze naturale.

Dacă avem în vedere că s-a tot vorbit și de această iarnă și de posibila golire a depozitelor în primăvară, atunci încurajez statul să gândească schemele de sprijin pentru a finanța repede aceste depozite în România.”

In opinia sa, companiile ar trebui să-și planifice investițiile, analizând atent ce obligații au vizavi de pachetul Fit for 55 și de taxonomie.

VEZI AICI PREZENTARE CRISTINEI BADICA

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!