30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Energie – Danezii de la European Energy sunt gata să înceapă construcția primului lor parc solar din România. Compania intenționează să devină un jucător important la nivel mondial – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România are o poziție foarte fermă în a contribui la reducerea emisiilor de CO2 în Europa, prin dezvoltarea mai multor oportunități de investiții pentru producția de energie verde″, spune Ioannis Kalapodas, Head of Office European Energy România.

European Energy are 10 proiecte locale în curs de dezvoltare în România: nouă în energie fotovoltaică și unul în eolian.

European Energy a preluat în toamna anului trecut firma locală dezvoltatoare a unuia dintre cele mai vechi proiecte de parcuri eoliene românești, pentru care primele teste profesioniste de vânt au fost efectuate în urmă cu 14 ani.

Compania daneză de energie regenerabilă European Energy AS (EE), intrată pe piața locală în urmă cu un an, are în curs de dezvoltare în România proiecte de producție de profil cu putere instalată cumulată de 935 MW, din care 810 MW în parcuri solare și 125 MW în parcuri eoliene, primul proiect de parc fotovoltaic, de 20 MW, fiind gata pentru a fi construit, cu lucrări programate să înceapă în 2023, relevă date analizate de Profit.ro.

Compania a primit, de asemenea, aprobare de conectare la rețea pentru un alt proiect, de 125 MW, care este în curs de desfășurare.

″Noul birou European Energy din București ne va sprijini ambiția de a dezvolta, construi și opera un portofoliu de proiecte de energie regenerabilă la scară largă. România are o poziție foarte fermă în a contribui la reducerea emisiilor de CO2 în Europa, prin dezvoltarea mai multor oportunități de investiții pentru producția de energie verde″, spune Ioannis Kalapodas, Head of Office European Energy România.

European Energy are 10 proiecte locale în curs de dezvoltare în România: nouă în energie fotovoltaică și unul în eolian. Planul companiei este de a folosi energia regenerabilă pentru a alimenta tehnologiile Power-to-X, cum ar fi hidrogenul verde și e-metanolul. Pe viitor, danezii vor să se implice și în proiecte de energie eoliană offshore.

″Astăzi, capacitatea instalată de energie solară și eoliană în România nu este atât de mare, în comparație cu alte țări europene. Intenționăm să schimbăm acest aspect prin construirea mai multor capacități de generare a energiei electrice din resurse regenerabile, în cadrul programului nostru de dezvoltare. Totuși, există aici câteva îmbunătățiri care ne-ar ajuta în acest demers, deoarece procesele administrative pentru dezvoltarea proiectelor și pentru realizarea conexiunilor la rețele locale și la cea națională sunt încă destul de lungi și complicate. De asemenea, zonele eoliene offshore, agro-voltaice și Power-to-X nu au încă un cadru legislativ″, a menționat Kalapodas.

European Energy a preluat în toamna anului trecut firma locală dezvoltatoare a unuia dintre cele mai vechi proiecte de parcuri eoliene românești, pentru care primele teste profesioniste de vânt au fost efectuate în urmă cu 14 ani.

De asemenea, danezii și-au adjudecat o suprafață de 567 de hectare la o licitație de concesionare de terenuri pentru construirea de parcuri fotovoltaice organizată de Consiliul Județean Ialomița.

European Energy AS, fondată și condusă de antreprenorul danez Knud Erik Andersen, a mai înființat anul acesta două firme în România, EE Renewable Development SRL (activități ale holdingurilor) și EE Omicron Solar SRL (construcții proiecte utilitare pentru electricitate și telecomunicații).

European Energy a investit în circa 2 GW de parcuri eoliene și solare finalizate în 16 țări și are o capacitate de 1,1 GW de energie regenerabilă în construcție în opt țări din Europa, Brazilia, America de Nord și Australia.

Printre proiectele sale globale se numără Kassø – un parc fotovoltaic de 300 MW în construcție în Danemarca, ce se așteaptă să fie conectat la rețea în trimestrul doi din 2022, Troia – cel mai mare parc fotovoltaic din Italia, finalizat în vara anului 2020, cu o capacitate de 121,5 MW, Ømø Syd – un parc eolian de 320 MW în curs de dezvoltare în Danemarca sau Zinkgruvan – un parc eolian de 53 MW operațional în Suedia.

Compania intenționează să devină un jucător important la nivel mondial în sectorul regenerabil, cu proiecte în instalații de stocare și hidrogen. În asociere cu REintegrate, un startup danez din sfera Power-to-X, European Energy va construi o nouă instalație de e-metanol verde în Danemarca, care va aproviziona, printre alții, pe Mærsk A/S, cel mai mare transportator maritim de containere și operator de nave din lume. Obligațiunile verzi ale European Energy sunt listate la bursa Nasdaq din Copenhaga.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!