22.1 C
București
joi, iunie 30, 2022

Energie – Delgaz Grid, parte din Grupul E.ON România, a bugetat investiții record de 143 mil. euro în 2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Delgaz Grid, companie membră a Grupului E.ON România, a anunțat investiții în valoare de 719 milioane de lei (143 milioane euro) în acest an, cel mare buget alocat în ultimii 17 ani, de la intrarea E.ON pe piața de energie din România.

Adițional, compania va executa lucrări în valoare de aproximativ 122 milioane de lei (24 milioane euro) pentru investiții în extinderile de rețele și branșamente noi, valoare din care compania va rambursa eșalonat sume către clienți...

Pe partea de gaze naturale, compania a bugetat investiții în valoare de 367 milioane de lei (73 milioane euro), în creștere cu 10,6% față de anul 2021, pentru modernizarea de conducte şi branşamente de gaze naturale pe o lungime de circa 230 de kilometri.

mai 30, 2022, 10:27AM GMT+0200
|
3 views

Georgiana Costea
Actualitate
I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Delgaz Grid, companie membră a Grupului E.ON România, a anunțat investiții în valoare de 719 milioane de lei (143 milioane euro) în acest an, cel mare buget alocat în ultimii 17 ani, de la intrarea E.ON pe piața de energie din România.

Adițional, se vor executa lucrări în valoare de aproximativ 122 milioane de lei (24 milioane euro) pentru investiții în extinderile de rețele și branșamente noi, valoare din care compania va rambursa eșalonat sume către clienți.

Pe partea de gaze naturale, compania a bugetat investiții în valoare de 367 milioane de lei (73 milioane euro), în creștere cu 10,6% față de anul 2021, pentru modernizarea de conducte şi branşamente de gaze naturale pe o lungime de circa 230 de kilometri. De asemenea, vor fi înființate 11 distribuții noi de gaze naturale în județele Iași, Hunedoara, Cluj, Maramureș, Botoșani, Neamț, Sibiu și Suceava. 

Pe partea de energie electrică, sunt programate investiții în valoare de 352 milioane de lei (70 milioane euro), din care 79 milioane de lei (15.6 milioane euro) reprezintă fonduri UE. Compania va utiliza fondurile pentru modernizarea rețelelor, dar și automatizarea infrastructurii, contorizarea inteligentă și integrarea în sisteme avansate de management al rețelei, energiei și fluxurilor de date. De asemenea, Delgaz Grid vizează extinderea rețelelor de distribuție pentru racordarea de noi consumatori.

Sectorul energetic este unul strategic și, de aceea, prin toate investițiile noastre dorim să contribuim la dezvoltarea unui sistem de distribuție modern, sustenabil, capabil să se înscrie cu succes pe drumul tranziției verzi, având în centrul preocupărilor creșterea satisfacției consumatorilor pe care îi deservim”, a declarat Cristian Secoșan, directorul general al Delgaz Grid.

Anul trecut, compania a realizat investiții totale de 672 de milioane de lei (137 milioane euro), din care peste 325 de milioane de lei (66 milioane euro) pe partea de gaze naturale. Sistemul de distribuţie a fost modernizat (prin înlocuire și protecție catodică) pe o lungime de 275 de km, iar reţeaua a fost extinsă cu 575 de km și au fost racordați aproximativ 48.000 de noi consumatori. Pe partea de energie electrică, valoarea investiţiilor s-a ridicat la aproximativ 347 de milioane de lei (71 milioane euro). Rețeaua electrică a fost modernizată pe o lungime de 437 km și au fost montate 353 de echipamente automatizate. Reţeaua a fost extinsă cu 532 de km și au fost racordați aproximativ 16.000 de noi consumatori. În aceeași perioadă au fost montate peste 12.600 contoare SMART.

Pentru perioada 2022-2024, Delgaz Grid a planificat investiții de circa 16 milioane de lei pentru montarea a încă 249 de echipamente telecomandate pentru automatizarea rețelelor aeriene de medie tensiune și de circa 25 de milioane de lei pentru automatizarea rețelelor subterane de medie tensiune din mediul urban, prin modernizarea și integrarea în SCADA a 91 de posturi de transformare.

Delgaz Grid, companie de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!