1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Energie – Distribuţie Oltenia continuă proiectul dezvoltării durabile și investește peste 150.000 de euro în centrale fotovoltaice – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Potrivit oficialilor companiei, prin acest proiect, Distribuție Oltenia își propune să acopere consumul intern de energie de aproximativ 204 MWh/ an produs de serviciile interne ale stației Bărbătești cu energia produsă de panourile fotovoltaice și astfel să îmbunătățească randamentul procesului de distribuție a energiei... Distribuție Oltenia mai are în derulare 10 proiecte cofinanțate, în valoare de aproximativ 73 milioane de euro cu impact pozitiv în dezvoltarea rețelei și pregătește noi proiecte dedicate instalării de centrale fotovoltaice în stațiile sale de transformare..

Proiectul în valoare de peste 151.000 de euro se înscrie în rândul obiectivelor de dezvoltare durabilă asumate de operator în cadrul strategiei sale de sustenabilitate.

Potrivit oficialilor companiei, prin acest proiect, Distribuție Oltenia își propune să acopere consumul intern de energie de aproximativ 204 MWh/ an produs de serviciile interne ale stației Bărbătești cu energia produsă de panourile fotovoltaice și astfel să îmbunătățească randamentul procesului de distribuție a energiei.

Prima stație de transformare 110/ 20 kV în care a fost pusă o centrală fotovoltaică este Bărbătești, județul Gorj, sistemul producând deja primii kWh de energie verde. Aceasta alimentează cu energie electrică peste 5600 de consumatori din localitățile Bărbătești, Jupânești, Saulești și parțial orașele  Târgu Cărbunești și Țicleni.

96,4 % din suprafața stației sunt sisteme și instalații electrice (echipamente primare, platforme betonate aferente echipamentelor primare, sisteme de comandă și control, servicii tehnologice), iar pe 810 mp au fost montate 188 panouri fotovoltaice. Sistemul centralei fotovoltaice include panourile fotovoltaice cu o putere instalată totală de 70,5 kW, două invertoare de 33 kW fiecare și un tablou general CEF, echipat cu întrerupătoare automate.

Stația 110/ 20 kV Hârlești din județul Teleorman, cea de-a doua stație în care Distribuție Oltenia montează o centrală fotovoltaice, alimentează consumatorii din comuna Trivale Moșteni. Punerea în funcțiune a centralei va fi finalizată până la finalul anului 2021. Consumul intern de energie al stației de transformare Hârlești se ridică la aproximativ 305 MWh/ an, această cantitate urmând să fie produsă din surse verzi. Pe terenul stației de transformare sunt în curs de instalare 188 panouri fotovoltaice pe aproximativ 534 mp, restul de 95 % din suprafața stației fiind ocupată de instalații electrice.

Distribuție Oltenia mai are în derulare 10 proiecte cofinanțate, în valoare de aproximativ 73 milioane de euro cu impact pozitiv în dezvoltarea rețelei și pregătește noi proiecte dedicate instalării de centrale fotovoltaice în stațiile sale de transformare.

 

 

 

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!