29.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Energie – EDPR încheie un acord cu producătorul francez Lhyfe pentru promovarea hidrogenului regenerabil – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

 „Credem că hidrogenul regenerabil poate completa electrificarea directă ca fiind cel mai bun mijloc de reducere a emisiilor de CO2 și realizarea decarbonizării economiei, inclusiv în sectoarele greu de electrificat.

Prin acest acord cu Lhyfe, ne consolidăm angajamentul față de accelerarea tranziției energetice, făcând totodată un pas către realizarea planurilor noastre de creștere”, a declarat Miguel Stilwell d’Andrade, CEO al EDP și EDP Renewables.

Obiectivul EDPR este de a implementa 1,5 GW de capacitate de producție de hidrogen verde până în 2030.

mai 25, 2022, 10:09AM GMT+0200
|
0 views

Georgiana Costea
Actualitate
I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

EDP Renewables, al patrulea producător de energie eoliană la nivel mondial, a încheiat un acord industrial cu Lhyfe, producător francez de hidrogen verde regenerabil, pentru a  dezvolta și construi în comun proiecte pentru producția hidrogenului din surse regenerabile.

Astfel, EDPR va furniza energie electrică din surse regenerabile pentru proiectele Lhyfe de generare a hidrogenului. În plus, cele două companii vor identifica oportunități de dezvoltare în comun a proiectelor, acționariatul EDPR putând atinge până la 50% din capitalul proiectelor. 

 „Credem că hidrogenul regenerabil poate completa electrificarea directă ca fiind cel mai bun mijloc de reducere a emisiilor de CO2 și realizarea decarbonizării economiei, inclusiv în sectoarele greu de electrificat. Prin acest acord cu Lhyfe, ne consolidăm angajamentul față de accelerarea tranziției energetice, făcând totodată un pas către realizarea planurilor noastre de creștere”, a declarat Miguel Stilwell d’Andrade, CEO al EDP și EDP Renewables.

Obiectivul EDPR este de a implementa 1,5 GW de capacitate de producție de hidrogen verde până în 2030. Grupul a creat unitatea de afaceri H2 (H2BU), dedicată în special dezvoltării de proiecte de hidrogen regenerabil.

Lhyfe are un portofoliu de peste 4,8 GW de capacitate instalată totală în 93 de proiecte în dezvoltare în Europa și intenționează să instaleze 200 MW până în 2026 și 3 GW până în 2030. Dintre aceste 93 de proiecte, 20 de proiecte sunt într-un stadiu avansat de dezvoltare, cu o capacitate totală de 380,5 MW și sunt planificate pentru a intra în funcțiune între 2023 și 2026. În septembrie 2021, Lhyfe a inaugurat o fabrică industrială conectată direct atât la un parc eolian cât și la o sursă de apă din mare care permite electroliza. 

Potrivit reprezentanților EDPR, cererea globală pentru hidrogen va ajunge la 530 de milioane de tone în 2050, determinată de creșterea economică și de multiplicarea consumatorilor, atât în industrie, cât și în mobilitate. Ponderea hidrogenului din surse regenerabile ar trebui să reprezinte 60% din cererea totală de hidrogen până în 2050.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!