35.2 C
București
luni, august 8, 2022

Energie – Eforturile Uniunii Europene de a stăvili încălzirea globală trebuie susținute la nivel global – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

0 views UE și-a asumat angajamente puternice din punct de vedere juridic față de neutralitatea climatică și a creat un cadru politic ambițios pentru a le îndeplini.

Cu toate acestea, eforturile UE vor păli daca blocul european nu abordează implicațiile tranziției sale spre energia regenerabilă la un nivel global.

Până în 2030, UE va fi probabil responsabilă pentru mai puțin de 5% din emisiile globale, datorită pachetului său „Fit for 55”.

mai 18, 2022, 7:30AM GMT+0200
|
0 views

UE și-a asumat angajamente puternice din punct de vedere juridic față de neutralitatea climatică și a creat un cadru politic ambițios pentru a le îndeplini. Spre deosebire de SUA și de alți jucători la nivel mondial, Europa a pus enorme sume de bani, cât și politici diverse, în joc. 

Cu toate acestea, eforturile UE vor păli daca blocul european nu abordează implicațiile tranziției sale spre energia regenerabilă la un nivel global. În alte cuvinte, UE nu poate fi o insulă verde într-o lume murdară. Dacă politicile sale comerciale și externe nu susțin alte regiuni să-și realizeze propriile tranziții spre o energie pur regenerabilă, ambițiile UE vor eșua, conform unei analize Financial Times.

Până în 2030, UE va fi probabil responsabilă pentru mai puțin de 5% din emisiile globale, datorită pachetului său „Fit for 55”. Dar cererea europeană conduce o mare parte din celelalte 95% din emisii de CO₂ prin importurile din alte regiuni care nu sunt la fel de dotate cu tehnologii menite să ofere energie regenerabilă.

Emisiile de carbon nu sunt singura problemă. UE este un importator masiv de resurse virgine care sunt extrase în alte părți ale lumii. Extracția globală de materiale din resurse naturale s-a triplat în ultimii 50 de ani, conform Panelului Internațional de Resurse al ONU, în timp ce productivitatea materială globală a scăzut, iar consumul de materiale este estimat să se dubleze până în 2060. Pentru a evita externalizarea emisiilor și a daunelor ecologice cauzate de acel consum, țările cu venituri mari trebuie să utilizeze resursele mult mai eficient trecând la o economie circulară.

Eficiența resurselor a devenit mai urgentă acum, când eforturile Europei de decarbonizare cresc cererea de materii prime critice, cum ar fi litiul pentru baterii. Dacă SUA și Europa ar menține aceleași niveluri de consum, resursele cunoscute în prezent ar putea furniza doar aproximativ 50% din litiul și 80% din cuprul necesar pentru a trece la mobilitatea exclusiv electrică și la generarea de energie regenerabilă, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

UE este sfătuită, de asemenea, să introducă bariere comerciale motivate de impactul asupra climei. Înainte de a introduce mecanismul de ajustare a frontierei de carbon, planificat pentru 2026, UE trebuie să aducă în paralel angajamente pentru finanțare și transfer de tehnologie pentru a-și ajuta partenerii comerciali subdezvoltați să-și dezvolte propriile industrii durabile și să avanseze în lanțul valoric.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!