3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Energie – Electrica primește o finanţare de 750 de milioane lei pentru producţia de energie electrică din surse regenerabile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... “Societatea Energetică Electrica, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, a semnat un acord de finanţare, în valoare de 750 milioane lei, cu Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank Romania S.A... Electrica va folosi împrumutul de aproximativ 150 de milioane euro pentru finanţarea implementării strategiei grupului pentru perioada 2019-2023, care are în vedere extinderea lanţului valoric al energiei electrice, în special în ceea ce priveşte producţia de energie electrică.

Obiectivul principal este reprezentat de extinderea lanțului valoric,  în special în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, cu o atenţie sporită pe producţia din surse regenerabile.

“Societatea Energetică Electrica, unul dintre principalii jucători de pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, a semnat un acord de finanţare, în valoare de 750 milioane lei, cu Erste Group Bank AG şi Raiffeisen Bank Romania S.A. Electrica va folosi împrumutul de aproximativ 150 de milioane euro pentru finanţarea implementării strategiei grupului pentru perioada 2019-2023, care are în vedere extinderea lanţului valoric al energiei electrice, în special în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, cu o atenţie sporită pe producţia din surse regenerabile şi servicii cu valoare adaugată”, anunţă grupul.

Finanţarea de 750 milioane lei are o durată de maximum doi ani, iar la sfârşitul acestei perioade, Electrica, de comun acord cu băncile finanţatoare, are opţiunea să realizeze o emisiune de obligaţiuni pentru refinanţarea facilităţii sau să transforme finanţarea într-un împrumut cu amortizare integrală pe 5 ani. 

 „Semnarea acestui acord de finanţare cu două dintre băncile partenere ale companiei este încă un pas important pe care îl facem în implementarea strategiei de creştere a Grupului Electrica. Acordul ne permite finanţarea proiectelor din sectorul producţiei de energie regenerabilă, atât în zona de operare, cât şi în cea de tip greenfield, şi reprezintă, totodată, o reafirmare a angajamentului nostru de a contribui cu eforturi proprii la îndeplinirea obiectivelor de mediu ale Pactului Ecologic European”, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica.

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!