3.9 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Energie – Electrica semnează cu Erste Group și Raiffeisen România pentru 150 milioane euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Electrica a semnat un acord de finanțare cu Erste Group Bank și Raiffeisen Bank Romania, în valoare de circa 150 milioane euro, compania spunând că va folosi banii pentru "finanțarea implementării strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

Electrica a semnat un acord de finanțare cu Erste Group Bank și Raiffeisen Bank Romania, în valoare de circa 150 milioane euro, compania spunând că va folosi banii pentru “finanțarea implementării strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, care are în vedere extinderea lanțului valoric al energiei electrice, în special în ceea ce privește producția de energie electrică, cu o atenție sporită pe producția din surse regenerabile și servicii cu valoare adaugată”.

Tranzacția va fi finanțată dintr-un credit-punte în sumă de până la 750 milioane lei, care va fi contractat de Electrica de la un consorțiu de bănci format din Erste Bank și Raiffeisen Bank și/sau din fonduri proprii ale Grupului Electrica.

Electrica și-a redus cu 60% profitul net în prima jumătate a acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a creșterii semnificative a costurilor cu achiziția de energie electrică. În primele 6 luni ale anului, Electrica a obținut un profit net consolidat de 76 milioane lei, cu 113,4 milioane lei sub cel realizat în perioada ianuarie-iunie 2020.

Veniturile totale ale Grupului s-au ridicat la valoarea de 3.339 milioane lei, reprezentând o creștere de 2% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Electrica Furnizare are o cotă de piață de 18,54%, este lider de piață pe segmentul de servicu universal (SU) și FUI, cu o cotă de piață de 31,14%, pe piața concurențială având o cotă de 10,71%, conform ultimului raport ANRE disponibil, la aprilie 2021.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deține o participație de 48,8% din Electrica S.A..

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!