0.8 C
București
duminică, februarie 5, 2023

Energie – Electromagnetica reușește să confirme rezultatul de la S1 și raportează la 9 luni un profit net de peste 23 milioane lei. Compania semnalează nepredictibilitate în lanțul de aprovizionare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În pofida unei scăderi drastice a afacerilor, Electromagnetica are după primele 3 trimestre un profit în oglindă cu pierderea catastrofală din perioada similară a anului trecut.

Fima a afișat un câștig pretaxare EBITDA de 36,33 milioane lei, față de un indicator negativ de 13,84 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Compania Electromagnetica (ELMA) și-a redus cu 37,35% cifra de afaceri la 9 luni, la 172,88 milioane lei, de la 275,95 milioane lei în exercițiul financiar precedent, însă compania, care la jumătatea anului trecut reclama oscilațiile din piața de energie induse de politicile „verzi” ale Uniunii Europene, a fost în măsură să treacă pe profit.

În pofida unei scăderi drastice a afacerilor, Electromagnetica are după primele 3 trimestre un profit în oglindă cu pierderea catastrofală din perioada similară a anului trecut. Fima a afișat un câștig pretaxare EBITDA de 36,33 milioane lei, față de un indicator negativ de 13,84 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Compania Electromagnetica (ELMA) și-a redus cu 37,35% cifra de afaceri la 9 luni, la 172,88 milioane lei, de la 275,95 milioane lei în exercițiul financiar precedent, însă compania, care la jumătatea anului trecut reclama oscilațiile din piața de energie induse de politicile „verzi” ale Uniunii Europene, a fost în măsură să treacă pe profit. Compania detaliază în raportarea trimestrială structura acestor venituri.

Electromagnetica reușește să confirme rezultatul de la S1 și raportează la 9 luni un profit net de peste 23 milioane lei. Compania semnalează nepredictibilitate în lanțul de aprovizionare

Electromagnetica a obținut un rezultat net de 23,49 milioane lei, față de pierderea de 20,70 milioane lei din primele 3 trimestre ale anului 2021, rezultată de un șoc din piața de energie, unde compania s-a mai fript și în anii 2016-2017. La S1, compania afișa deja un profit net de 17,88 milioane lei. Pe întreg exercițiul financiar al anului trecut, societatea a consemnat o pierdere de 16,11 milioane lei.

Compania, care are proiecte de dezvoltare și producție de stații Fast Charge și Ultra Fast Charge (50kWm 100kW, 150kW si 350kW) pentru automobilele electrice, reclamă în raportarea trimestrială șocuri în lanțurile de aprovizionare: „Termenele de achiziție în trimestrele II și III au devenit mai mari și greu de controlat, furnizorii evitând să includă în oferte termene de livrare ferme și se comunică termene estimate, în medie 3 până 5 luni la masa plastică, 7-10 luni la surse de alimentare, 5-6 luni pentru echipamente iluminat de urgență și smart city, microprocesoarele depășind 12 luni”

La data de 30 septembrie, activele totale ale societății se ridicau la 455,65 milioane lei, în creștere cu 2,13% față de cele de 446,16 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 16,12%, la 72,83 milioane lei, de la 86,83 milioane lei.

Electromagnetica este o societate cu acționariat dispersat, în care Asociația salariaților are o deținere de 24,12% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) – o participație de 26,94% din capitalul social. SIF Muntenia (SIF4) a achiziționat în primăvară un pachet de 8% din acțiuni de la fondul cipriot Broadhurst condus de Andrei Siminel, suma plătită fiind de 6,74 milioane lei. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 0,1460 lei/acțiune, capitalizarea de piață se situează la 98,70 milioane lei (20,18 milioane euro).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!