1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Elon Musk critică dur moștenirea Angelei Merkel: Închiderea centralelor nucleare este o nebunie! – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De la lansarea invaziei rusești în Ucraina, el a urmărit evoluția războiului care a provocat deja zeci de mii de morți și strămutarea multor milioane de oameni.

După ce UE s-a angajat să reducă într-un an importurile de gaz din Rusia cu două treimi, Vladimir Putin a ordonat să reducă livrările cu 40%, declanșând o criză energetică, arată Hotnews.ro. Sub presiune, UE a mai relaxat sancțiunile financiare și tehnologice, dar președintele rus continuă să folosească energia ca o armă.

Energia nucleară este una din acțiunile pe care le recomandă UE și Agenția Internațională pentru Energie, în planul de 10 măsuri de reducere a dependenței de livrările din Rusia.

Elon Musk, un CEO cu vederi globale, are un interes activ în problemele geopolitice. De la lansarea invaziei rusești în Ucraina, el a urmărit evoluția războiului care a provocat deja zeci de mii de morți și strămutarea multor milioane de oameni.

Din martie, țările NATO și ale UE au luat o atitudine hotărâtă și au impus sancțiuni economice Moscovei, care a replicat la rândul ei. După ce UE s-a angajat să reducă într-un an importurile de gaz din Rusia cu două treimi, Vladimir Putin a ordonat să reducă livrările cu 40%, declanșând o criză energetică, arată Hotnews.ro.

Sub presiune, UE a mai relaxat sancțiunile financiare și tehnologice, dar președintele rus continuă să folosească energia ca o armă. Țările membre ale UE au lansat programe de economisire a energiei și de austeritate în perspectiva iernii. O reuniune de urgență a miniștrilor energiei va avea loc curând, convocată de Cehia, țara care deține președinția rotativă a UE.

Musk: „Închiderea centralelor nucleare este o nebunie”

Cel mai bogat om din lume readuce în prim plan o soluție controversată pe care o consideră a fi cea mai realistă pentru a reduce dependența Europei de livrările de petrol și gaze din Rusia.

„Țările trebuie să mărească aportul centralelor electrice nucleare. Închiderea lor este o nebunie din punct de vedere al securității naționale și rea pentru mediul înconjurător”, a scris el pe Twitter.

De altfel, el mai spusese în martie într-un interviu că „este o nebunie să închizi acum centrale nucleare, mai ales în țările în care nu au loc dezastre naturale”, menționând că Germania trebuie să le redeschidă. Iar el, ca fondator al companiei Tesla și al altora pentru utilizarea și producerea energiilor regenerabile și „curate”, nu poate fi în niciun caz acuzat de opinii anti-ecologiste.

Energia nucleară este una din acțiunile pe care le recomandă UE și Agenția Internațională pentru Energie, în planul de 10 măsuri de reducere a dependenței de livrările din Rusia. Dar ecologiștii europeni și țări ca Austria și Luxemburg se opun energiei nucleare, pe care nu o consideră „verde”.

Centralele nucleare produc electricitate fără emisii de dioxid de carbon, dar impactul deșeurilor radioactive și riscurile de accidente pot fi mari, susțin criticii.

Contextul în care vine soluția propusă de Musk este deosebit de îngrijorător. Este evocat pericolul unui dezastru ca acela de la Cernobîl la centrala nucelară de la Zaporojie, în prezent ocupată de ruși. Informațiile sunt că ucrainenii continuă să opereze centrala sub amenințarea armelor rusești.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!