33.2 C
București
marți, iulie 5, 2022

Energie – Enel Green Power a inaugurat o centrală de 180 MW în Spania. Investiție în valoare de 181 mil. euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Enel Green Power a inaugurat o centrală de 180 MW în Spania.

Enel Green Power España (EGPE), parte a Grupului Enel, a conectat la rețea parcul eolian de 180 MW „Tico Wind”.

În același timp, producția produsă de centrală are potențialul de a evita achiziționarea de până la 88 de milioane de metri cubi de gaz din surse străine pe an, înlocuind-o cu energie regenerabilă produsă pe plan intern...

mai 25, 2022, 10:24AM GMT+0200
|
5 views

Georgiana Costea
Actualitate
I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Enel Green Power España (EGPE), parte a Grupului Enel, a conectat la rețea parcul eolian de 180 MW „Tico Wind”. Investiția în proiect s-a ridicat la 181 de milioane de euro.

Construcția instalației situate în orașul Villar de los Navarros, provincia Zaragoza, Spania, a început în luna mai 2021.

„Prin acest proiect, ne reafirmăm angajamentul de a consolida mixul de generare a energiei din surse regenerabile în Spania, ceea ce va ajuta la îndeplinirea obiectivelor de energie verde ale țării. De asemenea, profităm de abundență. surselor regenerabile în Spania, promovând în același timp în mod activ inovația și sustenabilitatea prin adoptarea celor mai bune practici internaționale în timpul fazei de construcție”, a declarat Rafael González, Director Enel Green Power España.

Centrala va genera aproximativ 471 GWh pe an și are potențialul de a evita echivalentul a până la aproape 192.200 de tone de CO2 în fiecare an. În același timp, producția produsă de centrală are potențialul de a evita achiziționarea de până la 88 de milioane de metri cubi de gaz din surse străine pe an, înlocuind-o cu energie regenerabilă produsă pe plan intern.

Energia regenerabilă va fi parțial furnizată companiei globale de medicamente, Novartis, cu care Enel Green Power España a semnat un Acord Paneuropean de Cumpărare a Energiei Virtuale (APCEV) pe 10 ani. Acordul a fost semnat în 2020 și acoperă o capacitate de 78,5 MW de energie electrică, după punerea în funcțiune a centralei.

În ultimii trei ani, Enel Green Power España a conectat la rețea 19 parcuri eoliene din Aragon, în provinciile Teruel și Zaragoza, cu o capacitate totală combinată de 685 MW și o investiție de 680 de milioane de euro. În prezent, compania gestionează 8.390 MW de capacitate de energie regenerabilă instalată în Spania, inclusiv 4.746 MW de hidroenergie, 2.546 MW de energie eoliană și 1.098 MW de energie solară.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!