4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Energie – Energie – Un singur participant revocat de OPCOM, alții doi s-au… – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Totodată, în perioada 1 septembrie - 4 noiembrie 2021 s-au retras din proprie inițiativă de la una sau mai multe piețe administrate doi participanți (JAS Energy Trading s.r.oși ABSOLUTE ENERGY S.R.L.)... OPCOM anunță că în aceeași perioadă s-au înregistrat la piețele administrate 18 noi participanți (BALKAN HYDROENERGY S.R.L., COTROCENI PARK S.A., ELECTRICĂ FURNIZARE S.A., ELECTROGRUP S.A., ENERGY CORE DEVELOPMENT S.R.L., ENERGY GATE S.R.L., GETICĂ 95 COM S.R.L., ICCO ENERG S.R.L., IMAM SOLE E VENTO S.R.L., LUMINA SOLAR S.A., MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY S.R.L., NATURAL ENERGY PROD S.R.L., PHOTOVOLTAIC GREEN PROJECT S.R.L., SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A., STOCK ENERGY S.R.L., TRADE MOTION S.R.L., UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ - MUNICIPIUL IAȘI , VIENNA ENERGY FORȚĂ NATURALĂ S.R.L.)O parte din aceștia probabil au dorit să cumpere direct energie de pe platformele operate de OPCOM pentru a nu mai sta la mâna unor furnizori... Într-un răspuns la o solicitare a Profit.ro, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a precizat recent că a ridicat licența de furnzizare energie electrică deținută de 4 companii: FIDELIS ENERGY SRL... Operatorul pieței centralizate de electricitate, OPCOM, a specificat, la rândul său, pentru Profit.ro, că „în perioada analizată (1 septembrie - 4 noiembrie - n.r.) un participant (ENERGY REPUBLIC TRADING S.R.L.) a fost revocat de la piețele de energie electrică după expirarea perioadei de suspendare de la tranzacționare”..

În pofida majorării considerabile a prețurilor angro de energie electrică, un singur participant a fost revocat de pe piața centralizată în ultimele două luni de operatorul pieței, OPCOM, alți doi retrăgându-se din proprie inițiativă. Pe piață au apărut în schimb 18 noi participanți.

Într-un răspuns la o solicitare a Profit.ro, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a precizat recent că a ridicat licența de furnzizare energie electrică deținută de 4 companii: FIDELIS ENERGY SRL, UNIT ENERGY TRADE S.R.L., VERBUND TRADING ROMANIA SRL și Z CONSULTING SRL S.R.L.

Operatorul pieței centralizate de electricitate, OPCOM, a specificat, la rândul său, pentru Profit.ro, că „în perioada analizată (1 septembrie – 4 noiembrie – n.r.) un participant (ENERGY REPUBLIC TRADING S.R.L.) a fost revocat de la piețele de energie electrică după expirarea perioadei de suspendare de la tranzacționare”.

Potrivit OPCOM, alți cinci participanți (CENTRICA ENERGY TRADING A/S, SIMICO PROD FACTORY S.R.L., WINDFARM MV I S.R.L., KELAVENT ECHO S.R.L. și GADOVIA CONSULTING S.R.L.) au fost suspendați în această perioadă, însă aceștia „au înlăturat cauza care a condus la suspendarea de la tranzacționare și nu au ajuns în situație de revocare de la piață”.

Totodată, în perioada 1 septembrie – 4 noiembrie 2021 s-au retras din proprie inițiativă de la una sau mai multe piețe administrate doi participanți (JAS Energy Trading s.r.o. și ABSOLUTE ENERGY S.R.L.).

OPCOM anunță că în aceeași perioadă s-au înregistrat la piețele administrate 18 noi participanți (BALKAN HYDROENERGY S.R.L., COTROCENI PARK S.A., ELECTRICĂ FURNIZARE S.A., ELECTROGRUP S.A., ENERGY CORE DEVELOPMENT S.R.L., ENERGY GATE S.R.L., GETICĂ 95 COM S.R.L., ICCO ENERG S.R.L., IMAM SOLE E VENTO S.R.L., LUMINA SOLAR S.A., MVM FUTURE ENERGY TECHNOLOGY S.R.L., NATURAL ENERGY PROD S.R.L., PHOTOVOLTAIC GREEN PROJECT S.R.L., SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A., STOCK ENERGY S.R.L., TRADE MOTION S.R.L., UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ – MUNICIPIUL IAȘI , VIENNA ENERGY FORȚĂ NATURALĂ S.R.L.).

O parte din aceștia probabil au dorit să cumpere direct energie de pe platformele operate de OPCOM pentru a nu mai sta la mâna unor furnizori.

În luna septembrie, numai pe piața pentru ziua următoare (PZU), cu o cotă de 40,42% din total, s-au tranzacționat 1,76 TWh (în creștere cu 2,36% față de aceeași lună a anului trecut) la un preț mediu de trei ori mai ridicat decât cel din septembrie 2020, de 662,15 lei/MWh.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!